7 otázek pro…Barboru Průdkovou. Představujeme české naděje MS.

Je to tu! Již zítra zahajuje v Novém Městě na Moravě největší sportovní událost letošního roku na českém území – mistrovství světa horských kol.

Na domácí půdě se představí šestatřicet reprezentantů, z toho 12  žen, respektive na startu uvidíme 4 juniorky, 2 závodnice do 23 let a 4 ženy Elite. Ty ještě doplní pro disciplinu Sprint sprintu další dvě závodnice. Původní nominace čítala jmen třináct, ale Pavla Havlíková pro nemoc na start nakonec nenastoupí.

Je načase Vám  naše naděje představit…
První dámou je Barbora Průdková, dvacetiletá závodnice týmu NUTREND Specialized, kterou uvidíme bojovat jak v  cross country, tak  i Sprint Eliminátoru, který je na programu již ve středu podvečer.  Bude tak první ženou, kterou fanoušci na startu uvidí. Forma jí prokazatelně graduje, vždyť na víkendovém silničním  „ mistráku“  získala stříbrnou medaili, hned za Martinou Sáblíkovou.

bára

Barčo, kolikáté  jedeš MS v tvojí kariéře?

Je to moje čtvrté MS, to první jsem jela v roce 2013 v Africe, takže hned nejdále co to šlo 😉

Jak vypadala finální příprava ?

Posledních čtrnáct dní jsem měla dvoufázové tréninky. Kratší, ale intenzivnější. Poslední těžký trénink jsem jela 25.6. MČR v Kyjově na silnici. Po něm už spíše odpočívám a ladím s trenérem formu.

Co se ti na trati v NMNM líbí a z čeho máš naopak respekt?

Trať je velice náročná celkově. Není si moc kde odpočinout. Nejvíce se mi líbí  Rock n’Roll sekce. Je hravá a zábavná. Nejvíce nemám ráda výjezd právě před touhle sekcí.

Kdyby sis mohla vybrat počasí, raději bys mokro, chlad nebo teplo a sucho na trati?
Já jsem raději za horší počasí. Čím těžší je trať, co se týká techniky, je to pro mě lepší. Ale ta trať se moc nemění, ani když prší. Jinak horko bych vážně nechtěla. Toho jsem si užila dost na MČR na silnici v Kyjově před týdnem.

Jak vyladíš svůj bike?

Své kolo si nechám stejně jako celou sezonu. Nemám ráda změny během závodního období, když mi to sedí ,nic neměním. Pojedu na HT Specialized Fate. Určitě dvoj převodník. A pláště podle počasí, ale na 95% to budou Fasttreky od Specialized.

Jak trávíš dny před závodem, jak se rozptyluješ od nervozity, pokud nějaká je?

Nejraději s kamarády třeba dva, tři dny předem. Den před závodem jsem už spíše sama. Maximálně s nejbližší rodinou, abych nemyslela jen na závody, ale zároveň už se soustředila a odpočívala. Já se často na rozptýlení procházím, většinou chodíme s Číčou (Janou Czeczinkarovou) na kávu a povídáme si o závodě. Taky si pouštíme hodně hudbu na pokoji, spíše veselou a rychlou a nebo jsme letos začaly sledovat kreslený seriál Advanture Time. Je to tak pro 5leté děti, ale hrozně nás to baví J J

Tvoje výsledkové očekávání? Umístění – reálné i snové ;-)…

Já mám vždycky velké cíle ;-). Takže reálné umístění v nedělním závodě je do top 10 a snové do top 5. Ve sprintu to je asi stejný .. Tak uvidíme, co se povede!

KH6

Za redakci DNK přejeme hodně štěstí!

Autor: Kája P.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková