ČP horských kol ovládla Mexičanka Daniela Campuzano

V čtvrtém díle Českého poháru horských kol se nejlépe vedlo ženské elitní kategorii Daniele Campuzano, z mexického národního týmu, druhá skončila Karla Štěpánová. Třetí místo pak vybojovala Jana Czeczinkarová…

Dalším závodem pokračoval Český pohár horských kol, tentokrát bikery hostila moravská metropole. Brněnská trať, plná technických úseků nejlépe sedla závodnici z mexického národního týmu, Daniele Campuzano (MEX), která dorazila do cíle po hodině a 22 minutách. Zdatně jí sekundovala Karla Štěpánová (KONA Cycling point), ta dojela do cíle se ztrátou 42 vteřin na druhé příčce. ” Větší část závodu jsme jeli společně, i jsme si na pár místech pomohly a vystřídaly, ale necelé dvě kola před cílem jsem v jedno kopci trochu ztratila, docvaknout Danielu mě stálo dost sil a za to jsem hned v dalším sjezdu zaplatila pádem”, popisuje Karla rozhodující moment jejich vzájemného souboje.

Na trati soupeřky, v cíli kamarádky. Karla díky své znalosti španělštiny s Danielou může probrat ledacos.

 

První pohárovou porážku zažila suverénka letošní sezóny, Jana Czeczinkarová (Sram Mitas Trek), ale třetí místo s nevelkou ztrátou na soupeřky jí rozhodně nemusí trápit.

S úlevou sledovali fanoušci jízdu Jitky Škarnitzlové (ČS Acollade), která měla v úterním závodě Pražské schody ošklivý pád, ten naštěstí skončil jen pohmožděninami a Jíťa si tak dnes dojela pro čtvrtou příčku. Velmi slušný výkon předvedla i Barbora Průdková (Nutrend Specialized), který jí vynesl velmi pěkné 5. místo.

Ženy Elite:
1. Daniela Campuzano (MEX) 1:22:57 hod.
2. Karla Štěpánová (Kona Cycling Point) +0:42 min.
3. Jana Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) +1:03
4. Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade) +1:18
5. Barbora Průdková (Nutrend Specialized) +1:40

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková