Machačová posílí Czech Mix Team, čeká je UCI závod v Německu.

Czech Mix Team zveřejnil sestavu pro International Auenstiner Radsporttage, etapový závod kategorie 2.2. Velkou posilou je závodnice Dukly Praha, Jarmila Machačová.

Nadcházející víkend proběhne v německém Ilsfeldu další ročník mezinárodního etapového závodu Int. Auensteiner Radsporttage, kterého se již podruhé zúčastní český výběr silničních cyklistek pod hlavičkou Czech Mix Teamu.

 

V loňském roce zde kvalitní výsledek vybojovala Zuzana Neckářová, která skončila na dvanáctém místě. „Letos Zuzku na pozici lídra nahradí Jarmila Machačová podpořena kolegyní z Dukly Praha Evou Planičkovou. V kopcovitém terénu síly znásobí Naďa Voráčová s Terkou Gargelovou“,  uvedl ke složení týmu jeho sportovní ředitel Vladimír Kříž.

jARMILA !!!!
Jarmila Machačová letos ukazuje dobrou formu i na silnici, v závodě Gracia Orlová se probojovala i na stupně vítězů.

 

Do Německa dále odcestuje Aneta Rotterová, která si zde loni odbyla svoji premiéru na mezinárodních etapových závodech. Nováčkem v týmu bude Denisa Mináriková-Švecová, teprve juniorka, která však od počátku sezóny ukazuje výbornou formu právě v kopcovitých závodech. „Od této sestavy očekávám umístění do patnáctého místa v celkovém pořadí,“ netají se svými ambicemi Vláďa Kříž.

Na závodnice čekají ve dvou dnech tři etapy, včetně osmikilometrové časovky.  Hned na úvod zařadili pořadatelé 88 kilometrů dlouhou etapu s téměř horským profilem. Mezi vinicemi nasbírají cyklistky 150 metrů převýšení v jednom okruhu, který absolvují jedenáctkrát. V neděli ráno bude závod pokračovat časovkou, odpoledne pak vyvrcholí další kopcovitou etapou dlouhou 82 kilometrů a s převýšením 1750 metrů.

Etapové závody jsou obecně velmi cennou zkušeností pro české závodnice, jedná se však o poměrně organizačně i finančně náročnou záležitost, bez přispění partnerů by účast českého výběru na podobné akci nebyla možná. Na pokrytí nákladů a materiální podpoře se podílejí společnosti Cettec, Effettec, Bicykl Kříž, Auta Olomouc, Equinox Wheels a Sýkora Sportswear.

Autor: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková