Povedná Dámská jízda v Ski a Bike Centrum Radotín

První červnová sobota patřila i letos v Ski Bike Centru Radotín tradiční cyklistické akci pro něžnější pohlaví s názvem Dámská jízda. Přečtěte si krátké ohlédnutí za vydařenou sobotou prostřednictvím účastnic….

Akci s bohatým doprovodným programem mělo letos možnost si užít  100 cyklistek,  bez rozdílu věku, kondice či technických schopností.  Takový byl kapacitní limit, a věřte nebo ne, byl do místečka vyčerpán a na čekací listině  zůstalo 45 jmen náhradnic.

Živý report jedné pravidelné účastnice moc rády zveřejňujeme na našem webu, určeném prioritně právě ženám.  A protože Dámská jízda je akce bez hranic a limitů, necháváme text v původním „znění“, reportáž nám poslala členka Kellys Bike Ranch týmu, Zuzka Schedová, rodačka ze Slovenska.

26862052194_18510bb1cc_h

Mýma očima…

Na akci Dámská jízda bol pripravený bohatý sprievodný program, skvelé občerstvenie na terase a možnosť požičania si top testovacích modelov bicyklov známych popredných značiek ako je Trek, Specialized či Cannondale.  V rámci sprievodného programu sa dámy mohli nechať učesať, nalíčiť, namasírovať, či využiť služby BG Fitu a nechať si nastaviť kolo, prípadne urobiť analýzu pohybového aparátu. Súčasťou bola už tradičná módna prehliadka najnovších trendov cyklistického oblečenia vrátane doplnkov. Tej sa zhostili samotní zamestnanci Ski a Bike Centrum Radotín a musím uznať, že okrem kúskov, ktoré sa mi hneď zapáčili a rada by som ich mala vo svojom cyklistickom šatníku, to urobili vtipné a skvelo som sa pri tom bavila.

27399400251_42fa11ca40_h

Nezdieľnou súčasťou okrem spoločného prípitku a fotenia, bola aj dámská vyjížďka, kde sme mohli vyberať hneď z troch variant: Radostná (mestská), Ofoukaná (silničná) a Divoká (biková).  Tento rok bola súčasťou bikovej vyjížďky, ktorá bola rozdelená na dve skupiny  podľa schopností účastníčiek aj inštruktáž správnej techniky jazdy v terénu, ktorej sa zhostila lektorka techniky medzi dámami známych KolOna kempov, Tereza Votavová. Myslím si, že vysvetlenie správneho jazdenia klopenky a práce s ťažiskom, mnohým dámam pomohlo, užiť si ten bike ešte viac ako doteraz.

Zlatým bodom každej dámskej jízdy je tombola s hodnotnými cenami, z ktorej si mnoho dám odnieslo krásne darčeky. Inak tomu nebolo ani v sobotu.  A pre tie, na ktoré sa šťastie v tombole neusmialo, boli pripravené ceny útechy, takže žiadna nedochádzala s prázdnymi rukami. Ale práve naopak, odchádzali sme s úsmevami na tvári po skvele strávenom dni v skvelej spoločnosti a za nádherného slnečného počasia a už sa tešíme, ako si to budúci rok zopakujeme.

27471281465_52cb698034_h

Spýtala som sa pár účastníčiek, čo na Dámsku jízdu 2016 hovoria oni:

Petra Šmrhová, 27 rokov, pracuje ako referentka projektu Ovoce a zelenina do škol (Laktea, o. p. s.)

Co se mi líbilo na dámský jízdě?
Tak asi úplně hned když tam dorazíš, dejchne na tebe taková příjemná atmoška, lidi jsou tam úsměvaví, vstřícní a milí a to dělá hodně
.
Měli to krásně zorganizovaný, asi si s tím museli dát celkem práci. Nadchnul mě i doprovodnej program před samotnou vyjížďkou, možnost vyzkoušet si body geometry fit, nechat se namasírovat, namalovat, učesat a nebo prostě jen pojídat ten výbornej bezpeckovej meloun, kterej v tom teplym počasí krásně osvěžil. Samozřejmě nejvíc se mi líbila vyjížďka, tempíčko se přizpůsobuje, takže nemusíš mít strach, že tě někde zapomenou, děláš něco, co tě baví a stihneš si u toho i pokecat s ostatníma. Terka tě naučí jak správně projíždět klopenkou, což se ti hodí v následující pasáži trasy.
Na závěr tombola s luxusníma dárkama (a i když nic nevyhraješ, neodejdeš s prázdnou :-D). Navíc na nás čekaly epesně boží koláčky a spousta dalšího občerstvení.
Za mě super strávenej den se skvělýma lidma!!!

 27371903232_8ee4699db9_h

Anna Petkovová, 26 rokov, študentka
Na dámskou vyjížďku pořádanou Ski & Bike centrem Radotín už jsem se těšila několik dní dopředu, ale zároveň jsem se trošku bála, protože když se na něco moc těším, obvykle mě to zklame. Už nyní vám ale můžu prozradit, že jsem byla nadšená a přivezla jsem si několik moc pěkných zážitků. Jeden z důvodů mého těšení je půjčení nějakého super kola z jejich prodejny, za což se normálně platí nemalé finance a zde na této akci si ho můžete půjčit úplně zadarmo. Zadarmo je ostatně plno dalších věcí/služeb na této akci, což je velmi milé a člověk se cítí opečovávaný. Na mě vyšel model kola Cannondale Scalpel, který je má srdcová záležitost už delší dobu, pro to jsem byla z kola dvojnásobně nadšená. Jelikož jsem přijela ve spěchu a hladová, bylo pro mě velmi milé překvapení, že po celou dobu akce bylo k dispozici občerstvení, dopoledne slečny pekly výborné palačinky (které jsem si dala hned dvě ), odpoledne byl kuskus, koláče a perníky. Navíc po celou dobu akce jsem chodila na melouny, které v tom vedru byly prostě perfektní.

Tým ze SBCR si také připravil módní přehlídku nových oblečků na kolo a vybrala bych si, ne že ne . Ve 2 hodiny jsme se rozřadily na skupiny podle toho, na který typ vyjížďky kdo jel. Na výběr byla silnice, terén a pohodová vyjížďka s městskými koly. V naší skupince se sešlo dost známých slečen, se kterými jezdím na kole i jindy, takže atmosféra byla od počátku přátelská a veselá. Vyjížďka byla vymyšlená v relativně blízkém okolí a byla jemně motaná nahoru a dolu, tak akorát terén, který každý zvládne, ale přidaného něco maličko zajímavějšího jako například klopené zatáčky, který si ale každý mohl projet dle jeho technických možností. Na závěr dne ještě proběhla tombola s moc pěknými cenami, já si odnesla penálek od Dakine a kamarádky vyhrály například batůžek, rukavice, helmu atd. Vlastně každý něco vyhrál, protože byly i ceny útěchy, čímž to bylo ještě milejší. Asi bych i ráda něco zkritizovala, ale ani nemám co, snad kromě příliš teplého počasí

 26863811283_ec79ba83fb_h

A ako celú akciu hodnotí jedna z organizátoriek Romana Abelová? 

Už když jsme po spuštění registrace měli během 4 dnů kapacitu 100 žen plnou. Bylo vidět, že má akce opravdu tradici a že dámy na 6. ročník Dámské jízdy netrpělivě čekaly.
Kolem půl jedenácté začaly najíždět a přicházet cyklistky a my jsme je uvítali tradičním balíčkem a plackou, aby na nás měly hezkou vzpomínku. Do půl druhé následoval doprovodný program, kde se mohly nechat učesat, nalíčit, namasírovat či zkonzultovat posed na kole (BG Fit). Módní přehlídka naším SBCR týmem, předvedla cyklistickou kolekci pro rok 2016 a věřím, že byla inspirací. Letos se ty kolekce opravdu vydařily a věřím, že si vybere každý 😉
Poté jsme nasedli na svá, či zapůjčená kola Specialized, Trek a Cannondale a vyrazili jsme po skupinkách na předem vybrané trasy. Dámy si mohli vybrat vyjížďku silniční, rekreační podél řeky Berounky či MTB v kopcích kolem Radotína. Já měla na starosti skupinku MTB, kde panovala super nálada a holky mě mile překvapily, jak se vrhly do tréninku klopené zatáčky, kdy nám Terka Votavová vysvětlila, jak ji správně projet. Myslím, že to holkám pomůže a už to chce jen trénovat
J Po vyjížďce jsme se vrátili zpět na parkoviště před obchod, kde celá akce probíhala a následovala opravdu bohatá tombola. Ten, kdo v tombole nevyhrál nemusel smutnit, pro každého jsme měli i cenu útěchy J Mně tento den tak strašně rychle utekl, ale měla jsem skvělou náladu, jak vše krásně klaplo. Tak doufám, že se příště na akci zase uvidíme.

27372037602_77dfaa7287_h

Autor: Zuzka Schedová a redakce DNK

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková