Kam s dětmi o prázdninách? Dopřejte jim cyklotábor !

Nastala vám ve vašich prázdninových plánech nečekaná změna a vy teď zoufale přemýšlíte, co honem naplánovat pro vaše dítka? Máme dobrý tip! Vyzkoušejte cykotábory! Nabízí aktivní program, s výlety za poznáním a zážitky…

Léto, čas prázdnin a s tím spojená i jedna zásadní otázka, jaký program připravit pro naše ratolesti. Dva měsíce je dlouhá doba a tak v plánu kromě společné rodinné dovolené, jednoho či dvou týdnů u babičky přijde na řadu i hledání dětského tábora.

Pokud jste samy na tábory jezdily, stačí zapátrat  v paměti a hned se vám jistě vybaví spousta vzpomínek, od nejistoty z neznámého, očekávání nových kamarádů, až po pocit smutku, jak ty dny utekly rychle a proč to hezké končí. Dětských táborů je na výběr spousta a pravdou je, že i možnosti a zaměření je v současnosti mnohem pestřejší. Zapátraly jsme v nabídce těch sportovně orientovaných se zaměřením na malé cyklisty. Nejde o akce sportovních oddílů ani o tréninkové soustředění, ale tábor s hrami, táboráky i tradičními soutěžemi, ale přeci jen tu kolo hraje v programu důležitou roli.

Podívejte se na naše tři tipy, kde si vaše dítě užije akční, sportem i poznáním nabité prázdninové dny…

Letní tábor SOPKA

cyklo-2015-03

Cyklistický tábor, kdy mají děti díky kolu možnost poznávat relativně vzdálenější místa ve svém okolí. V dopoledním bloku vyrazí na výlety, za koupáním, délka  je přizpůsobená věku i kondici, naplánováno je mezi 10 – 30 km, odpolední program je již volitelný, nechybí táborové soutěže, týmové hry a také přirozenou cestou získávání prvních dovedností v servisu kola.

Volný termín je na přelomu července a srpna, délka tábora 10, resp.14 dní

http://www.tabor-sopka.cz/letni-tabory/cyklisticky-tabor

 

Cyklotábor SPECIÁL

cyklo-2012-05

Tábor zaměřený pro děti ve věku 10 – 17 let, má své zázemí poblíž Orlické přehrady. Na děti čekají nejen klasické cyklovýlety, ale dozví se něco o správné technice jízd a vyzkouší i orientační závod.  Sportovní charakter tábora doplní i další sporty, na děti čeká turnaj ve volejbale, fotbálku nebo v ping-pongu, vyzkouší si základy sebeobrany.  Tábor je poblíž lanového centra, v programu jsou pro zájemce projížďky na koni, tedy záruka, že o zábavu rozhodně nouze nebude.

Využít můžete srpnový termín od 6. do 13.8.

http://www.tabory.cz/tema/special-camps/cyklisticky-tabor/

Cyklotábor VENTILEK

cyklisticky-tabor-2013-02

Posledním tipem na léto je tábor Ventilek. Už samotný název napovídá, co bude jeho hlavní náplní. Pro malé cyklisty je přichystán program, v němž si užijí výletů za poznáním okolí Vysokého Mýta, vyjížďky na zajímavá místa, která dokonce nejsou běžně přístupná veřejnosti.  A děti se budou bavit i bez kola, čeká na ně řada táborových her, soutěží, seznámí se se základy první pomoci nebo dovednostmi, jak opravit kolo.

Tábor má dlouholetou tradici, pořádá se od r. 1994 a většina vedoucích na něj jezdila už od dětství, takže o cyklisticky zkušený a zároveň nadšený dohled je postaráno.

Ventilek je devítidenní tábor, koná se  v termínu 13. – 21.8.

https://www.ventilek.org/cyklisticky-tabor/
Cyklistické tábory mají za cíl především posílit chuť dětí provozovat cykloturistiku, sportovat, být aktivní. A kdo ví, třeba se právě ve vašem dítku probudí skrytý talent…

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková