Letní Cyklovýletník DNK

Máte nějakou prima oblíbenou trasu na kolo? Napište nám o ní. Uděláte radost druhým a my snad zase Vám. Nastartuje s námi Letní Cyklovýletník DNK….

Prázdniny se pomalu překlápí do své druhé půlky, ale stále je dost času na to poznat něco nového. A to i v případě, že už je dovolená ta tam, vystačí nám přeci i dobře naplánovaný a intenzivně prožitý víkend.

Protože víme, že není nad dobré doporučení a vlastní zkušenost, vyhlašujeme letní akci pro naše čtenářky a fanoušky „Cyklovýletník DNK.

Máte nějakou prima oblíbenou trasu?  Objevila jste na letošní dovolené nějaké úžasné místo, ať už doma nebo v dostupné zahraniční destinaci, odkud se podnikají skvělé vyjížďky? Podělte se s ostatními, napište nám.

Nic obtížného po vás nechceme, o pár řádku níž máte malou nápovědu. Rády váš tip zveřejníme a samozřejmě ODMĚNÍME! Když nezapomenete napsat svou adresu, pošleme vám dárek poštou. Snaha se cení!

NÁHELDKOVA iii

Tady je několik bodů, které by neměly chybět.

Lokalita: oblast, v které je vaše trasa, nejbližší větší město, popřípadě vzdálenost z něj do místa, kde výlet začíná. GPS  mapu  vítáme 😉

Obtížnost: stupeň 1 – 5, škála není záměrně velká, přibližte ale raději i v textu, zda je trasa obtížná technicky a nebo profilem ( velké převýšení, prudké kopce, apod.). Zda je vhodná jen pro horská kola nebo i trekkingová, jestli zvládnou i děti. V případě silniční trasy je obtížnost daná zejména převýšením.

Nápověda:
1 – rovinatá, zvládnou i děti (které trochu jezdí), na typu kola nezáleží
2 – trénovaný zvládne s úsměvem, netrénovaný se zapotí
3- zvlněný  profil, zábavný terén, kdy se šotolina mění v přírodní trail, ale bez záludností, vyžaduje kondici
4- náročná vyjížďka kvůli převýšení, potřeba dobré kondice i techniky jízdy
5- obtížný terén, velké převýšení, horské kolo nutné, celoodpružené výhodou, vyžaduje velmi slušnou kondici i techniku jízdy

Délka doporučené trasy + převýšení: kilometráž, pokud je krátká a delší varianta, tak sem s nimi
Možnost občerstvení po trase: alespoň jeden „záchranný“ bod, buď na doplnění pití anebo jako motivující cíl vyjížďky 😉

Váš popis: zážitky, co se vám líbilo, rozhledy, samota, pět hospůdek po cestě, zkrátka lákadlo pro ostatní 😉

Nezapomeňte přidat fotky!

Vše pošlete na adresu: redakce@damynakole.cz

Těšíme se na vaše tipy!

Autor: redakce

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková