Víkend patří Mistrovství České republiky – přijeďte zafandit!

Tento víkend hostí lyžařský areál v Bedřichově domácí mistrovství republiky a boj o titul národních šampionů slibuje napínavou podívanou…

Program je třídenní, v pátek podvečer se začíná štafetami, sobota patří sprintu, závodní klání vyvrcholí nedělními závody v cross country.  V ženské kategorii bude usilovat o vítězství Karla Štěpánová (KONA Cycling Point), úřadující mistryně republiky, ale všichni víme, že obhajoba bývá hodně těžká. Tvrdě na paty jí bude šlapat Jana Czeczinkarová (TREK Sram Mitas), která především v úvodu sezóny porážela suverénně všechny své konkurentky. Mimo hru určitě nebude ani Jitka Škarnitzlová (ČS Accolade), které se vloni právě na Bedřichově hodně dařilo.

IMG_8934-615x361
Soupeřky i kamarádky, Vloni na Bedřichově první a druhá v pořadí. Jak to dopadne tentokrát?

Zdejší trať je divácky velmi atraktivní, fandit můžete u náročných technických sekcí, kde normálnímu smrtelníkovi při pohledu na ekvilibristiku jezdců občas i ztuhne krev v žilách. Nebo se můžete postavit podél stoupání po zdejší sjezdovce, kde půjdou závodníci „na doraz“.   Start žen je naplánován na 13:30h. A aby toho pokoukání nebylo málo, určitě se vyplatí počkat i na závod elitních mužů, v boji o prestižní titul republikového šampióna budou všichni tři čeští olympionici, včetně vicemistra světa, Járy Kulhavého.  Komu nevyšla účast na červencovém MS, má jedinečnou příležitost vidět naše nejlepší chlapy v akci, jejich start je naplánován na nedělní odpoledne, přesně na 15:30h.

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková