KELLYS 2017 – větší a víc

Pokračujeme v představování novinek, které na vás čekají v příštím roce, tentokrát se zastavíme u slovenské značky Kellys.

 

Kellys má ve své nabídce již několik let kola s označením KLC, Kellys Lady Concept, kterým odlišuje dámská kola jak  geometrií, tak i výběrem dalších komponentů od pánských. Vlajkovou lodí z kategorie horských kol byl model Vanity, s typicky tvarovaným rámem, nabízený v šesti různých specifikacích, od nejvyšší  90, která byla na oblíbených 27,5“ kolech, až po základní verzi Vanity 10 na klasických šestadvacítkách.  Pro příští rok dochází k dvěma zásadním novinkám – nabídka se rozšiřuje o novou modelovou řadu DESIRE a vybrané modely Vanity si můžete objednat i na devětadvacetipalcových kolech. A také nově používá zkratku LSG – Lady sport geometry, čímž naznačuje směr, kterým posouvá pro příští rok svou dámskou řadu.

desire sedko


DESIRE – pro holky sporťačky

Rozšíření nabídky u Kellyse o trojici sportovněji vyhlížejících modelů je reakcí na poptávku slečen a žen, které si tuto značku oblíbily a pohodově laděná kola Vanity jim pro jejich styl jízdy už nedostačovala. Tak vznikla modelová řada Desire, která je charakteristická devětadvacetipalcovými koly, kvalitně zpracovaným hliníkovým rámem a i pečlivou volbou osazení, které má dobře fungovat i při sportovním zatížení. Tak jak už je u Kellyse tradicí, vsadil i zde na zajímavý design, který osloví jak milovnice barevnosti, tak i ty, co hledají decentní provedení.
DES 70

DESIRE 70

Nejvyšší model z nové „trojky“ má hliníkový trojitě zeslabovaný rám, jeho čisté zpracování neruší bovdeny, které jsou vedeny vnitřkem rámu. Desire 70 je osazen jako jediný dvojpřevodníkem ( 36-22), o přední tlumení se stará vidlice RockShox Recon, se zdvihem 100mm, účinné brzdění pak zajistí hydraulické kotoučovky Shimano. Model Desire 70 má také pevné osy, které zvyšují  boční tuhost rámu kola, kterou oceníte právě při akčnější jízdě.

 DES 50

DESIRE 50

Od top modelu se odlišuje především použitím trojpřevodníku a volbou levnější vidlice, v tomto případě jde o značku SR Santour XCR. Stejně jako u Desire 70 jsou zde použité kotoučové brzdy Shimano 365.

desire 30

DES 30

DESIRE 30

Z trojice modelů Desire asi nejvýraznější a barevně velmi povedené kolo, postavené na stejném, odlehčeném rámu. I tady jsou bovdeny vedeny vnitřkem rámu, osazení dalšími komponenty bylo zvoleno s cílem zachovat příznivou cenu, která je v tomto případě 22 tisíc.

VANITY nám vyrostly..

I modelová řada Vanity doznala změn. Jako zásadní je to, že se na trh v příštím roce dostává i nově verze devětadvacítková, přičemž volba 27,5“ kol zůstává. To se týká Vanity 70 a 50, přičemž nejvyšší model Vanity 90 trh opouští, namísto toho jsou tu prvně představené modely Desire. Co se velikosti použitých kol týče, plošně platí to, že u rámů velikosti 17 a 19“ si můžete volit mezi 27,5 a 29, v případě malého 15“ rámu tu už je jen možnost 27,5“, respektive nižší řady Vanity 10 a 20 si stále zachovávají klasické šestadvacítky.

vanity 70


VANITY 70

Nejvyšší model z řady Vanity, s označení 70 je v novém, dynamicky působícím designu černé a oranžové barvy. Osazení je mixem japonského Shimana v podobné, tedy levnější specifikaci, jako u loňského modelu, kdy se zohledňuje snaha udržet velmi příznivou cenu při zachování uživatelsky příjemného a fungujícího kola. Řazení Shimano Altus, přehazovačka řady Acera, vidlice Santour XCR LO se zdvihem 100mm, pohodlné sedlo Ebony Women.

Vanity 70

Určitě si nenecháme ujít možnost udělat pro vás srovnávací test s letošní Vanity 50, kterou jsme měly v redakci nedávno, stejně tak vám představíme některý ze zcela nových sportovních modelů Desire.

Kellys a doplňky

2

Na prezentaci nové kolekce nám neuniklo několik zajímavých doplňků. Pozornost zasluhuje úspěšná enduro helma Razor, která nás pro příští rok potěší v nové barvě a tím rozšíří už tak bohatou škálu.

_MG_8643

Zásadu vidět a hlavně být viděn můžete v případě malého cyklisty vyřešit parádní reflexní vestičkou, s veselými obrázky, které vaše ratolesti budou určitě bavit.

 

1

Kellys  vylepšuje a to platí i pro nabídku batohů. Desetilitrový LINE 10 má členité vnitřní uspořádání, kam šikovně umístíte všechny nezbytnosti, disponuje oddělenou kapsou na 3litrový vodní rezervoár, má integrované pásky na upevnění helmy.

Autor: Kája P.
Foto: Petr Bureš, Katka P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková