4 tipy, jak se vyzdobit KOLO na vánoční jízdu

Čeká vás sváteční vyjížďka? Vyzdobte svůj bike stejně slavnostně, jako se 24. prosince cítíte i Vy. Vesele, osobitě,legračně…přesně tak, jaké bývají tradiční vánoční vyjížďky.

Pokud patříte mezi krásně závislé na cyklistice (a všichni vědí, že to tak je), určitě se vypravíte na sváteční vyjížďku s přáteli. Možná stihnete tradiční štědrodenní nebo máte sraz s přáteli až některý následující svátek. A právě na tuto mimořádnou jízdu byste měla dát i slavnostní dekoraci svému dvoukolovému zlatíčku. Vždyť právě jemu vděčíte za tu spoustu zážitků, které vás letos potkaly. Takže až budete pro sebe vymýšlet recesní oblečení na „Christmas ride“, nezapomeňte na své kolo. Tady je několik nápadů, které ještě zvládnete narychlo připravit.

mm

Tip 1. zn. DECENTNÍ

 

Udělejte si dvoubarevnou omotávku vašich řidítek. Výzdoba, která je vidět na první pohled, příprava zabere opravdu chvíli a ani příliš nezatíží vaší peněženku, kterou i tak určitě provětraly blížící se svátky. Ceny pásek začínají od 99,- Kč a pro tento účel nemusíte hledat tu nejvyšší kvalitu. V tomto případě je totiž rozhodující barva! Líbí se vám červeno bílá kombinace? Nebo je pro vás tradičním symbolem spojení zelené a červené? Obojí vzbudí pozornost a omotání řidítek zvládnete hravě sama. Další přízdoby na kolo můžete udělat s využitím tzv. washi pásky, která je k dostání s nejrůznějšími vánočními vzory.

mm

Tip 2. zn. NEPŘEHLÉDNUTELNÁ

 

Co třeba ozdobit kolo vánočními světýlky, s bateriovým napájením, samozřejmě? Takové kolo bude opravdu nepřehlédnutelné, což vám kromě obdivu přátel zajistí i viditelnost, ať už vyrazíte v kteroukoliv denní dobu.  Příprava je trochu náročná na čas i vaší trpělivost, musíte pečlivě uchytit kabeláž, aby nic nezůstalo volné. Na pomoc si můžete vzít tenký drátek nebo izolepu, tady ale pozor, aby vám lepila i v mrazu.  Až bude hotovo a budete si jisti , že vše drží a nevadí při otáčení kol, stačí rozsvítit! No není to kouzelné?

mm

Tip 3. zn. RYCHLOVKA

 

Že jste s tím vůbec nepočítaly? Nemyslíme vánoce, ale s pozváním na vyjížďku? Sáhněte do zásob vánočních ozdob a řetězů, ten jeden, co právě teď nutně potřebujete, určitě nebude doma na vánočním stromečku chybět.  Stačí ho namotat na řidítka a kreativně dozdobit nějakým chvojím z lesa. Jednoduché, rychlé.  Přátelé ocení, že jste se zapojily a hlavně, že v tom jedete s nimi.

mm

Tip 4. zn. KREATIVNÍ

 

 

mm
Poslední z tipů je pro ty, co plánují dlouhodobě dopředu a nebo jsou extra šikovné a kreativní. Kdo by neznal soba Rudolfa, s jeho červeným nosem! I u nás, v české kotlině už patří k symbolu vánoc. Obrázků a předloh je nespočet, tak stačí si opatřit karton, barvy a můžete se pustit do díla. Na velikosti nezáleží. Vlastně ano, podle toho, na kterou část kola si Rudolfa plánujete umístit.
mm

TIP DNK, tentokrát na zabalení, to pokud budete dávat kolo jako vánoční dárek. Začněte ale raději už dnes!

 

 

Šťastnou a veselou jízdu!

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková