Jak zahnat vánoční lenošení? Vyrazte na sváteční vyjížďku.

Hotovo? Jste nadžena, co vše stihla v předstihu nachystat a na štědrý den má od rána volno? Tyhle partičky cyklistů se na vás už těší…

Ranní dávka cukroví, dopoledne plné pohádek, když to vyjde, tak krátká procházka a pak už honem na bohatou štědrovečerní večeři. Je tohle scénář vašeho štědrého dne? Co to letos zkusit jinak? Ráno k snídani výborná domácí vánočka, s klidem si dopřejte i kousek navíc, ať má tělo energii. Protože program je jasný: teple se obléknout do sportovního a  vyrazit s partou stejných nadšenců na vánoční cyklovyjížďku.

Ano, i na sváteční štědrý den se organizují cyklojízdy, většinou není účelem natočit obří porci kilometrů, ale jde o pohodové setkání přátel, se společným zájmem a s chutí se provětrat a pobavit. Podívejte se tedy na několik tipů a pozvánek, které vám třeba přijdou vhod.

 

Vánoční

První akcí, která doslova vybízí k vyzdobení kola, je vánoční vyjížďka ve Znojmě.

Sraz bude 24. prosince v 10:00 před prodejnou Cyklo Kučera. A že nemáte v sezóně najezděno tisíce kilometrů? To vůbec nevadí, jde přeci o zábavu a ne o výkony.

http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/znojemsti-cykliste-planuji-vanocni-vyjizdku-vcetne-sboroveho-zpevu-koled-20161215.html

 

Pomáhejte pohybem

Nemáte čas na dlouhou projížďku nebo si chcete prostě jen tak zlehka zasportovat? I pro vás máme tip jak strávit štědrý den i s dětmi.

http://www.budupomahat.cz/akce/stedroranni-vyklus-2-rocnik

 

 

Povánoční

U Vraňáků s Krabcycles

Toužíte po zábavné projížďce lesními traily, pěkným terénem, se závěrečným zakončením v hospodě U Vraňáků? A k tomu ještě dostat druhého ježíška? Potom tahle jízda nesmí chybět na vašem povánočním programu.

https://www.facebook.com/events/1384611224882361/

 

 

Za každého počasí

“Nevíme zda to bude se sněhem či bez sněhu, v teple nebo mrazu“, tak začíná pozvánka na vánoční vyjížďku cykloprodejny Velovis. Ani my nevíme, jaké bude počasí, ale pokud jste z okolí Švihova, vyrazit s touhle správnou partu na kole se vyplatí.

http://www.velovis.cz/

 

mm
Nejen na vánoce

Cyklisté kolem Galaxy bike.cz jsou hodně aktivní, vyberte si jízdy vánoční, silvestrovské nebo novoroční. Vše v pohodovém tempu, s prima partou  a dobrou náladou.

http://www.galaxy-bike.cz/team/vanocni-silvestrovske-a-novorocni-cyklisticke-vyjizdky-v-pisku-a-ve-vlasimi

 

 

Po Zbraslavi na “oldschool” kolech

Myslíte si, že vánoční projížďky jsou jen pro závoďáky? Kdepak! Zde jsou vřele zváni všechny věkové kategorie a kola ještě starší. Pokud nenajdete nic alespoň trochu historického, určitě je to dobrý tip na zajímavou podívanou.

http://www.nakole.cz/akce/2135-vanocni-vylet-na-historickych-kolech-2016.html

 

 

Krutopřísná tréninkovka

Co takhle kilíčko? No dobře, 70 km stačí.  Přidejte se ke skupině Rafkarňáku a dejte si před sváteční večeří pořádně do těla. A cukroví s sebou, na tak dlouhé jízdě vám určitě vyhládne.

https://www.facebook.com/events/344024309312029/

 

Pokud se chystáte na recesní vyjížďku, možná vám přijdou vhod naše tipy, jak vyzdobit svoje kolo!

 

 

Katka Polívková