ROZHOVOR: Karla Štěpánová a její nové výzvy

Víte, kolikrát byla ve své kariéře Karla Štěpánová na Mallorce a jaká výzva jí čeká po novém roce? Odpovědi vás hodně překvapí…

O tom, že letošní rok je pro Karlu Štěpánovou rokem velkých změn, se naspalo mnohé. Začalo to změnou manažera a kauče, změnil se název týmu i jeho složení, v realizačním uskupení kolem úspěšné bikerky se objevili noví lidé, kteří se budou společně snažit, aby hvězda Karly Štěpánová stoupala výš a výš. Jak vysoko míří samotná Karla a jak všechny změny snáší, jsme se zeptaly v rámci tiskovky společnosti 69 Marketing, která bikerku vzala pod svá křídla.

mm
Po šesti letech působení v Kona cycling teamu měníš barvy a změn je u tebe daleko víc. Zůstává něco při starém?

Náš nový tým N1  v lednu uspořádá samostatnou tiskovku, kde se budou představovat dresy, noví partneři i  ti, co jsou naši osobní. Protože už v tom nejedu sama 😉 , za N1 bude jezdit i Honza Vastl. Mně na další roky zůstal Strabag, samozřejmě pokračuji ve spolupráci s Konou. Ale letos budu sedlat celoodpruženou Konu Hei Hei Supreme. Na fullu jsem nikdy nejezdila, jsem opravdu zvědavá, až to srovnám v akci.

Mluvila jsi ještě o jedné zajímavosti, v souvislosti s partnery…

Nově jsem se stala ambasadorkou PRIMu. Po novém roce mě čeká pěkná výzva, domluvili jsme se, že si vytvořím design svých hodinek. Vše na míru, můžu si vybrat materiál, barevný odstín, prostě cokoliv. Už to mám v hlavě, bude to spíš na krásu než sportovní styl.  Tím, že dělají věci na zakázku, bude to zcela originální kousek. Tak se těším, bude to zajímavá zkušenost.

 


Pojďme od materiálu k lidem. Kdo je teď v tvém realizačním týmu?

Co už je známé několik měsíců, Zdeněk Löeffelmann je můj nový manažer, a díky němu mám kolem sebe spoustu nových lidí. Na tréninku se podílí Emil Bolek, který má v péči i Járu Kulhavého, chodím k němu pravidelně na testy a je to všechno v úplně jiném levelu, než dřív. Emil se mnou objel i pár cyklokrosů, shodou okolností zrovna ty, co jsem vyhrála. Dělal mi biochemický rozbor krve při rozjetí před závodem, pak po něm, podle toho posoudí, kolik toho ještě snesu. Prý, že hodně (smích). Vlastně vše je teď totálně profesionální, pravidelně chodím na masáže,  jsem v péči  Terky Beranové (bývalá reprezentantka, pozn. red), která má na starost fyzio, věci ohledně výživy konzultujeme s Petrem Havlíčkem.

Jak bude vypadat tvoje příprava na sezónu, předpokládám, že i tam došlo k nějakým změnám?

Poprvé v životě jedu na Mallorku! Fakt, já jsem doteď jezdila buď tady doma a nebo jsme trénovali na Kanárech, kvůli teplu a kopcům. První soustředění mě čeká ještě do vánoc, v lednu dalších 14 dní, zase na Mallorce, mám tam co dohánět ;), pak budu měsíc tady a to mám v plánu lyže. Běžkuju, sjezduju, tak se na tenhle trénink moc těším, protože v posledních letech to šlo kvůli kolu do ústraní. Pak budou další dvě soustředění na Kanárech, trochu to taky závisí na počasí tady, jestli bude dlouhá zima.

Novinkou v přípravě je i to, že budu vozit od Garminu pedály, které měří watty nebo  jak dlouho jedeš ze sedla, jak dlouho sedíš, sílu každé nohy zvlášť. Mě čísla hrozně moc baví, všechny tréninky jezdím i ze sportestrem, pak trávím hodinu nad všemi údaji, co mi to ukáže.

A kdy se pustíš do závodů?
Do sezóny bych měla naskočit v Langenlois, což je na konci března. Já ten únorový Sunshine cup na Kypru moc nemusím. Většině lidí, co tam jede, skončila sezóna v září a jdou se tam rozjíždět v závodním tempu. To u mě neplatí, já jsem závodila ještě 17. listopadu a tak potřebuju najet kvalitní objem a ne to hrotit na nějakých závodech. A já si to tréninkově střihnout neumím. Takže závody až v březnu. Jedině kdyby třeba přišla nabídka na Cape Epic, tak bych jela hned. To je jeden z mých velkých snů.

 

“Tréninkově závody nejezdím, každý na doraz”, říká Karla a každý jí to věří…

Blíží se čas vánoc, jsou pro tebe svátky chvílí, kdy trochu zvolníš?

Den, dva jo, ale doufám, že nebudu mít žádný volno, mě to totiž strašně stresuje. Já to prostě nevydržím. Tak se jdu proklusnout, klušu, chvíli jen tak na pohodu, nevnímám ten čas a další den ani nevyjdu schody. Vlastně ale moc nezvolním, vracím se těsně před vánocemi a nemám ještě pořízené dárky. Jen dva, co jsem sama vyráběla, protože ty bych těsně před štědrým dnem nestihla udělat. Tak to bude honička, jedině, že bych to vše objednala z Mallorky.

Máš nějaké přání, co bys chtěla dostat?

Možná to někoho pobaví, ale přála bych si velkou sadu pastelek, chybí mi nějaký akvarelky. Jinak žádné velké přání nemám, protože vlastně většinu času trávím na kole, kdy nechci, aby mi rodiče něco dávali, protože vše mám od sponzorů a vlastně ani nic jiného vozit nemůžu. Pro mě je o vánocích nejvíc rodinné setkání, čas kdy jsme zase všichni spolu.

A přání sportovní?
Díky letošním výsledkům bych chtěla v některém svěťáku dojet v první patnáctce. Lidi kolem mě v týmu mi věří, cítím, že se posouvám, a tak mám velkou motivaci.

 

 

Autor: Kája P.
Foto: Michal Červený, Reiner foto /Fb K. Š.

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková