Kellys Bikeranch Team rozjíždí dvacátou sezónu. Nově i v triatlonu.

Projekce ze závodního působení týmu, živá hudba v podání skupiny Bona Fide Tango a velmi přátelská atmosféra, taková byla prezentace týmu Kellys Bikeranch.

Pražský tým Kellys Bikeranch patří k nejdéle fungujícím týmům v historii české mountainbikové scény, v letošním roce vstupuje už do své dvacáté sezóny. Jak to v partě kolem zakladatele a majitele týmu Michala Douši pěkně šlape, co vše se povedlo a co nového se chystá, se partneři a příznivci týmu dozvěděli na tradiční a opět velmi povedené prezentaci. Ta se letos odehrála v 24. patře hotelu Corinthia, se slavnostním nádechem, jak se na jubileum sluší, přesto v naprosto uvolněné a zábavné atmosféře.

Moderování celého večera se opět ujala členka Kellys Bikeranch, Kateřina Mertenová  a ve foyer se nesla nejedna chvála na její profesionální výkon. Poklonu jí vysekl i ostřílený televizní komentátor Tomáš Jílek, který byl mezi přítomnými hosty.

 

Skupina Bona Fide Tango má originální obsazení: flétnu, housle, kytaru, akordeon a kontrabas, jejich argentinské tango se hodně líbilo

 

Na pódiu se vystřídali úspěšní závodníci,  které zpovídala jejich kolegyně a dokázala rozmluvit i ty, co na pódiu před publikem nebyli zcela ve své kůži.
První dostal slovo Michal Bubílek, který je letitou oporou týmu. Spolu s Markem Raufusem  tvoří sehranou dvojku, v letošní sezóně urvali řadu cenných výsledků, jak v domácím maratónském poháru, tak i v zahraničních klasikách. Právě pro tyto dva závodníky byla v samém závěru večera přichystaná k podpisu tříletá smlouva s profesionálními podmínkami.

 

Slovo pro dámy

Možná o trochu víc pozornosti si získaly dvě dámy, které také patří k oporám Kellys Bikeranche, Lucka Hamanová a Míša Porazilová.  Upnuté dresy vyměnily za společenské šaty a při rekapitulaci dosažených výsledků se každý divil, kde se v křehkých stvořeních bere tolik energie.  Lucka se i letos specializovala na dlouhé maratony ( rozhovor jsme zveřejnily v létě), její absolvování nejdelší tratě známého maratonu Salzkammergut sklidilo znovu obdivný potlesk. Víc jak 10 hodin v sedle a ujetých 200 kilometrů je úctyhodný výkon. Sama si ale hodně cení i vítězství v MTB Trilogy: „Byl to velmi náročný závod, musela jsem pak tři týdny odpočívat. Tím, že chodím do práce, kde mám i noční služby, tělo pak těžko regeneruje“, řekla drobná blondýnka. Zda bude příští rok obhajovat vítězství v nejtěžším terénním závodě u nás, ještě rozhodnutá není.

 

m

Vzniká TRI tým

Náročný program absolvovala i Míša Porazilová, která kombinuje horská kola s terénním triatlonem. Letos se jí podařilo vyjet i kvalifikaci na světový šampionát na Havaji, zvládla několik polovičních Ironmannů a už brzy jí čeká výzva v podobě toho „dospělého“. Sice se před publikem nezavázala ke konkrétnímu termínu, ale příslib dala. V tom, který ze dvou tipů triatlonu jí více vyhovuje má jasno: „Osobně mi sedí možní víc ty terénní triatlony, přeci jen mám hodně odježděno na biku. Určitě se vrátím na zahraniční závody, které jsou skvěle zorganizované a mají vynikající atmosféru. O tom, jestli to dopadne s mistrovstvím světa, rozhodují kromě výkonnosti i finance, tak se uvidí“, doplnila plány Míša.

V týmu Kellys Bikeranch se kombinaci kolu, běhu a plavání věnuje více členů a to byl impuls k založení triatlonové divize. Cílem do další sezóny je týmová účast na některém z vyhlášených Ironmanů.

 

 

Prostor pro nejmenší

Michal Douša nezapomíná ani na cyklistický potěr. Nejen tím, že již dva roky organizuje veřejné závody Bikeranch cup, které mají základnu v revitalizovaném parku Višňovka. Dokázal, spolu s několika členy týmu, zformovat skupinu malých nadšenců, kteří se pod odborným dohledem krok po kroku učí ovládat kolo a pronikají do tajů cyklistiky. Někteří se baví, jiní berou cyklistiku vážně a mají za sebou už řadu závodů. V tuto chvíli má JUNIOR Bikeranch team 20 členů.

V rámci slavnostního večera proběhla veřejná tombola, jejíž výtěžek putuje právě na rozvoj dětského týmu. Velmi sympatický počin přišel v průběhu večera od sponzora týmu, společnosti Computer System Group a.s. (mimochodem finančně podpořila celou akci, od pronájmu prostor, projekci až po bohatý catering). Společnost přispěla stejnou výší, jako byla vybraná  částka, tedy dalších  21 tisíc Kč.

m

 

Višňovka jede

Stejný formát, jako vloni bude mít Bikeranch cup 2017. Michal Douša má z dosavadního vývoje seriálu radost: „ Na startu se nám scházelo kolem 150 dětí a to je pro nás velká odměna. Navýšil se i počet startujících dospěláků, ale tam máme, myslím, ještě rezervy“, podotkl k zhruba stovce účastníků a dodal, že se i pro další léta zachová formát výkonnostních kategorií, nikoliv dělení podle věku, na které jsme zvyklí z ostatních závodů. Závodníky čeká celkem 6 klání, včetně finálového dílu, novinkou je plánované slavnostní vyhlášení v luxusních prostorách pražského Angel´s hotelu.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková