Za měsíc je tu SP horských kol! Organizátoři odtajnili novinky i překvapení.

Fandit, bavit se, slavit, soutěžit, vidět nevídané….to vše můžete zažít při SP horských kol v Novém Městě na Moravě. Známe největší chystané novinky třídenního porgramu….

Za necelý měsíc odstartuje v Novém Městě na Moravě Světový pohár bikerů za účasti světové a domácí špičky. Od pátku 19. do neděle 21. května se do Vysočina Arény sjedou fandové horských kol z celého světa. Organizátoři opět chtějí připravit nezapomenutelný závod, jak pro závodníky, tak pro diváky. Zvažujete svou návštěvu? Tady jsou důvody, proč se do Nového Města vyplatí dorazit

Hvězdy na dosah

Na první závod šestidílného seriálu bude upřena velká mediální pozornost, poolympijská sezona slibuje další skvělé souboje, ať už v kategorii mužů mezi velkou trojkou Kulhavý – Schurter – Absalon nebo v ženském závodě, kde lze očekávat generační souboj mezi mladou Jenny Risverds a matadorkami pelotonu, v čele s nestárnoucí megastar Gun Rity Dhale, která si loňskou novoměstskou trať vůbec neužila, když po pádu a zlomených řidítkách skončila už v nájezdové rovině. Blýsknout se ale chtějí i čeští reprezentanti,kteří se netají svými ambicemi.

Karla Štěpánová

Úřadující mistryně ČR Karla Štěpánová dává v současné době přípravě maximum. “Nyní jezdím všechny závody z plného tréninku, protože vše směřuju do Nového Města, kde bych se ráda ukázala před domácími fanoušky ve velké formě. Je to pro mě srdeční záležitost, před několika lety, myslím, že to byl rok 2012, jsem v Novém Městě startovala ve Světovém poháru vůbec poprvé v životě. Tehdy jsem jela v kategorii U23 a dojela jsem až jedenadvacátá a úplně domlácená, pořád jsem padala. Letos mám touhu se porvat o první patnáctku, když by vše vyšlo, snad by to mohlo vyjít i někam blíž k desítce”, nebála se vyslovit konkrétní čísla dáma, které při loňském MS na zdejší trati patřilo 20. místo.  

Novinka v programu – atraktivní short track

Nové Město udává směr, pyšní se atmosférou, programem i zázemím. Ne nadarmo získalo opakovaně ocenění jako nejlepší závod světové tour.

Organizátoři přichází v letošním roce s disciplínou short track – hromadným závodem na 30 min. “Všichni se shodují, že Světový pohár potřebuje posunout vpřed, potřebuje oživení. Proto letos zařazujeme short track, jako exhibiční závod, který by v příštích letech měl být součástí SP. V USA se jezdí už hodně dlouho a má úspěch, absolvují ho všechny hvězdy,” řekl Petr Vaněk, šéf organizačního výboru.

danny M

Exhibice snů v podání Skota Dannyho Macaskilla

Mezi další výrazné novinky, na které se mohou diváci v Novém Městě na Moravě těšit, patří několik exhibic bikového virtuoza ze Skotska Dannyho Macaskilla, dvaatřicetiletého trailového jezdce, který na kole předvádí kousky, při kterých rozhodně nudit nebudete.

Pijte, slavte a vyhrajte cestu na Tou de France

Pro organizační tým je to už desátý bikový ročník ve Vysočina Aréně, takže se bude i slavit. Na sobotní večer je kromě závodu za umělého osvětlení pro veřejnost připravena i Red Bull Party. Máme za sebou pět SP a jedno mistrovství světa, vždy s obrovským ohlasem, tak bude co slavit,” láká Petr Vaněk.

Lákadlem pro návštěníky je i velká soutěž se Skoda Auto. Všichni, kdo si zakoupí vstupenku v předprodeji, mají možnost se zapojit a vyhrát jednu z mnoha cen, a to včetně té hlavní – VIP zájezd ze Škoda Auto na letošní Tour de France!

Kdo se do Nového Města nedostane, o sportovní zážitek přijít nemusí, všechny závody bude živě přenášet Česká televize.

Program, informace o vstupenkách a další naleznete zde: www.mtb2017nmnm.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková