Scott CADENCE, CENTRIC, FUGA. Tři ochránkyně.

Chránit, padnout a taky dobře vypadat. A neříkejte, že to máte při výběru helmy jinak….

Scott Centric plus

Že se výborné nedá vylepšit? Opak je pravdou a dokazuje to i helma Scott Centric plus, která dostala pro letošní rok také několik vylepšení.

Tento primárně silniční model cílí na závodníky světových kolbišť, vždyť jí vozí například hvězda Womens World Tour, Annemiek van Vleuten. Při vývoji byly zúročeny dlouholeté zkušenosti z oblasti aerodynamiky a díky tomu patří tato helma ve své kategorii mezi ty nejlépe odvětrané a zároveň s minimálním odporem vzduchu.

_MG_1937

Opět tu nemůže chybět technologie SCOTT AIR, která přináší výhody ochrany mozku a zároveň disponuje unikátní konstrukcí pro ještě lepší odvětrání hlavy.

Na přední straně jsou nenápadné drážky na uchycení brýlí, když je zrovna nepotřebujete. Výstelky jsou tenké, takže helma dobře sedí na čele. K usazení na hlavě slouží systém HALO, které umožňuje horizontální i vertikální utažení.

_MG_1942

V nabídce je ve třech velikostech S, M a L, váha je cca 240 g. Za cenu lehce přes 5,5 tisíce získáte skvělou volbu pro silniční cyklistiku v letních měsících.

 

Scott Fuga Plus

_MG_1951

Cyklistická helma Fuga patří k velmi oblíbeným modelům a pro letošní rok dostala do vínku několik vylepšení, což se promítá i do jejího názvu.

Svým designem, systémem odvětrání, a nakonec i váhou splňuje požadavky cross country jezdců, ale rozhodně neurazí ani silničáře.

_MG_1958

Je vyrobena pomocí In-mold technologie, disponuje 15 větracími otvory, jejich tvar a umístění tak dokonale nechá proudit vzduch kolem hlavy.

Současné moderní helmy jsou vybaveny MIPS systémem, pro ochranu mozku případě pádu, Scott má vlastní, vylepšenou technologii, díky kterému lépe odchází teplo od pokožky a nedochází tak k přehřátí hlavy při velkém výkonu.

_MG_1975

O perfektní usazení na hlavě se stará upínací systém HALO, který lze nastavit horizontálně i vertikálně. Jeho výhodou je, že stahuje helmu po celém obvodu hlavy, stejně tak vertikální nastavení zas přizpůsobí hloubku helmy přesně vašim požadavkům.

Vnitřní výstelky využívají technologie X-STATIC®, což znamená, že tkanina obsahuje stříbrná vlákna, která pohlcují bakterie i zápach, způsobený pocením.

Odnímatelným kšiltem doladíte design na silniční nebo horský. Nechybí reflexní samolepky, pravidlo být viděn se ctí i u helem. Helma váží cca 330 g a k dispozici je ve třech velikostech: S, M a L. Její cena se pohybuje od 3500,- Kč.

 

Scott Cadence plus

dav

Lahůdka na závěr. Helma Cadence PLUS je vyvinutá silniční závodníky a triatlety. Kombinuje v sobě aerodynamickou, velmi dobře odvětranou helmu. Zároveň ale nabízí možnost větrací otvory ucpat, tím se její využití rozšiřuje i na zimní využití.

dav

Její kompaktní skořepina v sobě ukrývá MIPS systém, s patentem Scott Air, stejně jako u předchozích modelů disponuje novými technologiemi, včetně antibakteriální výstelky nebo upínacího HALO systému.

dav

Od pohledu robustní helma překvapí nízkou hmotností, u velikosti S je to 270 g. Za její variabilní využití si trochu připlatíte, cena se pohybuje kolem 6400,- Kč. Pro cyklistické nadšence a milovníky úzkých plášťů (a galusek), se to ale vyplatí.

Info o dalších produktech najdete na stránkách zastoupení značky Scott.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková