Úvodní strana > Lifestyle > Krásná a zdravá > Tapiokový pudink s kokosovým mlékem mangem a malinami
Už jste vyzkoušely v kuchyni připravit něco z tapioky? Začněte třeba pudingem. Jednoduchý postup, lahodný výsledek a také správná volba, když chcete mlsat bez starostí z kil navíc.
Další z receptů, který je správnou volbou, pokud se chcete stravovat zdravě a chutně. Tapioka je škrob získaný z kořene esculenta rostlinných druhů Manihot. Můžete ho koupit v prodejnách zdravé výživy ve formě tapiokové mouky nebo slisovaných kuliček. Pro přípravu pudingu využijeme tapiokové perly.
Tapioca je prastará surovina, kterou údajně používali už Mayové, Neobsahuje lepek, a proto může být proto součástí bezlepkové diety. Je to vlastně jenom škrob, který se získává z kořene manioku. Ten pochází z Jižní Ameriky a je to po bramborách nejpěstovanější plodina bohatá na škrob, neobsahuje téměř žádný tuk a je také přirozeně bezlepkový.
Obsahuje vitamíny, hlavně ty skupiny B. Dále pak třeba vitamín K. Ten je důležitý pro zdravé kosti a zuby a je používán i při Alzheimerově chorobě, kdy limituje poškození neuronů v mozku. Z minerálních látek má maniok hlavně měď, zinek, železo, ale také draslík. Maniok také pomáhá snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi.
Budete potřebovat:
Postup:
Tapioku zalijeme vodou a necháme přes ji přes noc nabobtnat. Pak přelijeme do kastrůlku přidáme kokosové mléko, sirup agáve a přivedeme k varu. Vaříme asi deset minut, dokud pudink krásně nezhoustne. Podle chuti můžeme při vaření přidat vanilku, nebo skořici. Ovoce rozmixujeme na pyré a část necháme na zdobení.
Vrstvíme do skleniček ovocné pyré potom puding. Na vrch dáme trochu pokrájeného ovoce.
Autor: Dagmar Janďourková
Sdílejte na:
copyright © 2016 - 2023 Dámy na kolech