Reklama

Rychlý tvarohový koláč s datlemi a banánem

Další recept DNK, tentokrát na nedělní ráno, dostatečně rychlý i lehce stravitelný,to abyste stihla svou vyjížďku…

Reklama

Překvapte své blízké nedělní sladkou snídaní. Zdravou, samozřejmě. Na tenhle recept nebudete potřebovat ani moc času, ani žádné extra zkušenosti. Příprava vám zabere 20 minut a samotné pečení pak dalších 40 minut. Mezitím si můžete nachystat věci na kolo, protože si určitě nechcete nechat ujít překrásné babí léto v sedle svého miláčka.

 

Co budete potřebovat: 

  • 2 hrnky mouky (hladké nebo bezlepkové)
  • 1 hrnek mléka pokojové teploty
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 ks vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • kdo sladí 1 hrnek hnědého cukru nebo jiného sladidla (med, sirup agáve)

 

Na tvarohovou náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 1 hrnek mléka
  •  sladidlo dle potřeby, ale přidané ovoce náplň dosladí
  • lžička vanilky
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 2 ks vejce
  • ovoce: datle, banán (nebo dle vlastní volby rozinky, sušené švestky, povidla)

Postup:

Všechny přísady na těsto smícháme v míse, ve druhé míse zpracujeme tvarohovou náplň. Do dortové formy, vyložené pečícím papírem vylijeme polovinu těsta, na těsto opatrně nalijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu, poklademe datlemi a banánem, které dodají potřebnost sladkost. Nakonec vše zalijeme zbytkem těsta, přičemž povrch nemusí být pokrytý celý. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 160 °C dozlatova.

Také je možné do spodní poloviny těsta vmíchat kakao a rázem je koláč úplně jiný.

 

Autor: Dagmar Janďourková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková
Reklama