Novinky Specialized 2018-to není jen nový Epic

Toho, kdo vyhlížel novinky od Specialized pro příští sezónu, jsme potěšily už zkraje léta, nyní pokračujeme…

Toho, kdo vyhlížel novinky od Specialized pro příští sezónu, jsme potěšily už zkraje léta, kdy byl oficiálně představen nový a dlouho očekávaný Epic. Dnes se podíváme i na další modely, které by neměly uniknout nikomu, kdo ujíždí na S ku a chce vědět, na co šetřit. Vždyť jedním bikem to nekončí…

Přestože byl novému Epicu věnován, a to zcela zaslouženě, samostatný článek, vrátíme se k němu ještě jednou. Nejen proto, že se pyšní mnoha změnami, ale také proto, že až za pár měsíců po jeho celosvětovém představení byly v rámci mezinárodní prezentace značky Specialized k shlédnutí všechny dostupné modely. A my je tak pro vás mohly nafotit a okouknout. 

WOMEN’S  EPIC 

Epic women

Epic Comp Carbon

Nový Epic – na první pohled je to pořád Epic, který jste znala, ale při bližším prozkoumání je na něm nové téměř vše, tedy kromě loga výrobce. Má zcela přepracovaný rám, u kterého dominuje výrazně kulatý profil trubek, mění se dodavatel odpružení, když tradiční Fox nahradil RockShox. Co je zřejmě na pohled, že pružící systém Brain se nachází až za zadní osou. Co poznáte při studiu katalogových parametrů a někdo možná i při ostrém testu, že došlo ke zkrácení zadní stavby i úpravě hlavového úhlu na 69,5°. Povedlo se Epica také hodně odlehčit, modely Comp Carbon budou lehčí o víc jak 500 g (velikost M).  Celkově všechny úpravy mají za cíl zlepšit ovladatelnost a rychlost této závodní střely, kterou sedlají mistři světa v cross country i maratonu.

Epic women

Epic Comp Alloy 

A jaké modely pro nás, ženy, americký, respektive český trh nabídne?
Vedle top modelu z řady S-Works, který vozí dámy absolutní závodní špičky při světových pohárech, jsou tu modely výrazně dostupnější, nicméně s vynikajícími parametry. Tím je právě Epic Comp Carbon, osazený sadou Sram GX, s jednopřevodníkem. Dostupný bude ve třech velikostech. S, M a L.

Hodně podobné osazení, včetně zadního tlumiče RockShox s Brainem a systémem nastavení WMN RX Tune najdete na hliníkové verzi Epic Comp Alloy. Výrobce v tomto případě vsadil na nenápadný design rámu, v šedém matu, který má ale několik zajímavých detailů, včetně barevně odstínovaného loga. Dostupný Epic Comp Alloy bude v nabídce ve čtyřech velikostech, včetně nejmenší XS.

WOMEN’S CAMBER

Hravé, dobře ovladatelné a spolehlivé trailové kolo se v minulém roce stalo hodně prodávaným bikem. I pro letošní rok lze vybrat hned ze tří variant, o vaši přízeň bude usilovat jeden karbonový a dva hliníkové modely.

Camber
Camber wmn

Camber Comp WMN 27,5

Design karbon modelu Camber Comp Carbon WMN 27,5 dostal velmi zajímavý lak, černý lesk se ve slunečních paprscích ještě rozsvítí díky jemné perleti. Vidlice je, shodně jako u Epicu od značky RockShox, naopak zadní tlumič zůstává v režii FOXe.

Women´s Specialized CAMBER

 Camber Comp 27,5

Naopak zcela nepřehlédnutelná je hliníková verze.  Camber Comp 27,5 má stejnou vidlici, i zadní tlumič, opět s dámským laděním RX Tune, je osazen mixem osazení Sram CX a NX. Na elegantním vzhledu přidává nejen jednopřevodník, ale i vnitřní vedení bovdenů. Na dravosti jeho oranžovo-červená barva.

WOMEN’S CHISEL

Specialized Chisel
Specialized CHISEL

Women´s Chisel Expert a Comp

Novinka mezi hardtaily, které míří na xc poježdění. Biky Chisel jsou na devětadvacetipalcových kolech, rám je vyroben technologií D´Alusio, a působí velmi subtilně, jeho trubky jsou tenké. O pružení, které je v rozsahu 90-100 mm, dle velikosti rámu se stará na zakázku vyrobená vidlice RockShox Reba. Model Expert je osazen mixem sad Sram GX a NX, je s jednopřevodníkem. Chisel Comp má stejně kvalitní rám, jako jeho sourozenec, je ale vybaven dvoupřevodníkem ze sady japonského Shimana, konkrétně řadou Deore. Oběma bikům sluší vnitřní vedení bovdenů.

WOMEN’S TARMAC

Protože silniční cyklistika je mezi ženami na vzestupu, musíme zmínit alespoň jednoho zástupce této kategorie. Vybraly jsme karbonový model, jehož jméno znáte z mužského segmentu. Tarmac.

Tarmac womens

Kolo s nově přepracovaným rámem sbírá ve světě profesionální cyklistiky velké úspěchy. V dostupné verzi, než je top model S-Works ho můžete mít i vy. Karbonový Tarmac Expert je krásná závodní silnička, ale užijete ho i vy, co jste bez závodních ambicí. Osazení druhou nejvyšší řadou Shimano Ultegra bude zárukou spolehlivosti, vybavení koly Roval SLX 24, které váží 1600 g, je velmi solidní.  Rámy jsou ve velikostech 44–56, tudíž pokryjí každou výšku ženské postavy.  Dostupná bude i samostatná rámová sada v nejvyšší specifikaci S-Works

DRESY, TRETRY, DOPLŇKY

Oblečení i další cyklistické doplňky nezklamaly, naopak opět různé barevné kombinace i sladění k designu kol těší. Záleží na vkusu každé z nás. Už teď se těšíme na kolekci pro r. 2018 a možnost vám vybrané produkty podrobně představit na našem webu.

Specialized
_MG_3631
Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková