Král cyklistiky 2017. Sledujte dnes na ČT v živém vysílání

Dnes večer usedne na trůn pro nejlepšího cyklistu nový Král. Můžete být u toho…

Třiapadesátý vítěz ankety Král cyklistiky bude korunován dnes večer v kongresovém centru PVA EXPO Praha Letňany. Můžete být u toho, protože Česká televize vysílá celý přenos živě na programu ČT sport. Koho řadit mezi hlavními kandidáty? Bohužel, odborníci netipují na celkovou vítězku této prestižní ankety žádné ženské jméno, protože na tenhle trůn se usedá jen se světovou medailí a ženám letos výrazný výsledek na závodech té nejvyšší úrovně chyběl.

Boj se tak pravděpodobně zúží na dva muže. Prvním z nich Jaroslav Kulhavý, který se pyšní titulem vicemistr světa v horských kolech, který získal v září v australském Cairns. K tomu pak ještě další druhé místo na SP v Lenzerheide. Jeho největším soupeřem bude Tomáš Bábek, třicetiletý dráhař brněnské Dukly, který přivezl z mistrovství světa v Honkongu stříbro z pevného kilometru a navrch ještě bronz z keirinu.

Kromě volby Krále cyklistiky jsou oceňovány i jednotlivé disciplíny, vyhlašují se i ceny fair play či junior roku, takže se možná dočkáme alespoň nějaké malé „královny“.

Dámy na kole budou samozřejmě u toho, tentokrát nejen s fotoaparátem v ruce. Tak se pozorně dívejte.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková