SP Zeven: Katka Nash skončila těsně pod stupni

O jedno místo si oproti minulému týdnu polepšila česká reprezentantka Kateřina Nash, když vybojovala na SP v německém Zevenu čtvrtou příčku. Mohlo to být ještě lepší, nebýt pádu hned po startu…

Německý Zeven přichystal pro cyklokrosaře extrémně náročnou trať, kde se kvůli bahnu běhalo do kopce, z kopce i po rovinách. Z českého kvarteta to hrálo do karet někdejší lyžařce, Katce Nash, která disponuje vynikajícím fyzickým fondem a na běh je zvyklá, naopak rozhodně si nelibovala Pavla Havlíková, která má naopak na tratí takového charakteru handicap kvůli svému malému vzrůstu. 

Po startu ženského závodu vpřed vystřelila Helen Wyman, která vydržela celý úvodní okruh na čele. V jejím závěsu ale byla Sanne Cant, které patří titul mistryně světa i Evropy a zároveň je také na první příčce hodnocení Světového poháru. Závod měl hodně podobný průběh, jako před týdnem pohár v Bognese, s tím, že na vedoucí dvojici se dotáhla výborně jedoucí Američanka Katie Compton. Ta se rozhodla letošní cyklokrosovou sezónu strávit v Evropě a viditelně jí závodění v dalších prestižních soutěžích (Superprestige, DVV) jde k duhu.

Ve čtvrtém z pěti okruhů bezchybně jedoucí Sanne Cant zrychlila, a nakonec si s luxusním náskokem dojela pro své třetí vítězství v tomto elitním seriálu.

sanne

Kateřina Nash ukazuje, že je opět ve formě, ale tentokrát hned po nájezdu do terénu, v první zatáčce spadla a musela se v bahnitém terénu probíjet dopředu. To se jí sice v průběhu druhého kola povedlo, ale bojovala o 4-5 místo. Čelo závodu bylo odskočené, Katka nechala hodně sil v náročné stíhačce. Na vítězku v Zevenu ztratila 43 sekund.  I tak to bylo ale parádní vystoupení české matadorky, která za dva týdny oslaví již 40 narozeniny!

Na pódiu obě doplnila Compton, která se sice chvíli pohybovala na druhém místě, ale nakonec podlehla Britce Wyman.

Druhou nejlepší českou závodnicí byla na jedenadvacátém místě Nikola No sková, o tři místa za ní dojela Pavla Havlíková.

Výsledky ženy Elite:

1. Sanne Cant (BEL, Beobank Corendon) 51:29 min.
2. Helen Wyman (GBR, Kona) +0:12
3. Katherine Compton (USA, Trek) +0:23
4. Kateřina Nash (Clif Pro) +0:43
5. Sophie de Boer (NED, Parkhotel Valkbg – Destil) +0:55

21. Nikola Nosková (Bepink Cogeas) +2:38
25. Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n.N.) +3:16

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková