SP Hoogerheide: Finále ovládla mistryně světa Cant, naše Kateřina Nash až 20.

Sane Cant stvrdila svou suverenitu, Eva Lechner statečně sekundovala, Katka Nash přišla o šanci na slušný výsledek hned zkraje závodu, nadějně jedoucí Prevót a Neff po velmi tvrdém pádu nedokončily…

Závěrečným devátým závodem dnes skončil letošní ročník Světového poháru v cyklokrosu, které hostilo nizozemské Hoogerheide. Na trati s několika záludnými úseky se dařilo nejvíc úřadující mistryni světa i Evropy, Sanne Cant, která svým výkonem jen potvrdila již týden jisté vítězství v celkovém hodnocení této nejvyšší soutěže. Druhé místo vybojovala Italka Eva Lechner, třetí přijela mladička Evie Richards.

Česká jednička Kateřina Nash si vybrala velkou dávku smůly, když hned v úvodu prvního kola se zamotala do hromadné kolize, navíc pak řešila problém s nefungujícím kolem. Do závodu se vracela na padesáté pozici, přesto se nakonec vešla jako nejlepší česká závodnice do první dvacítky. Pavla Havlíková dojela o tři místa zpět, 32. skončila Adéla Šafářová, které ale v hodnocení kategorie U23 patří velmi pěkné 8. místo.

Pořadí na předních místech ovlivnil i velmi nepříjemný pád dvou adeptek na pódium, Pauline Ferrand Prevot a Jolandy Neff. Stalo se tak v prudkém a blátivém úseku, zatím co Neff odešla po svých, sympatická Francouzka musela být zdravotníky transportována k sanitce na nosítkách.

Podrobnou reportáž připravujeme …

Celkové výsledky zde

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková