Dozvuky SP v Hoogerheide: Jolanda Neff nebude startovat na MS!

Smutné zprávy přišly ze švýcarského tábora, Jolanda Neff po nepříjemném pádu v posledním závodě SP v cyklokrosu utrpěla dvě zlomeniny a přijde tak o účast na víkendovém mistrovství světa.

V neděli během světového poháru cyklokrosu v Hoogerheide došlo ke srážce mezi Pauline Ferrand Prevod a Jonadou Neff.

K osudnému pádu došlo dvě kola před koncem závodu, kdy se v jednom z obtížných úseků na prudkém, šikmém svahu dostala do kontaktu s Fracozkou Pauline Ferrand Prevot, obě se nepěkně poroučely k zemi. Zatím co Prevot odnesly záchranáři na nosítkách a její stav nevypadal vůbec dobře, Neff odešla ze závodiště po svých. Následné vyšetření dopadlo mnohem hůř pro Švýcarku,  která patřila mezi velké favoritky na boj o medaile

Mnohem víc štěstí měla Francouzka. Na svém twitteru  uvedla: “I guess I´m solid girl”. Naštěstí z ošklivého pádu odešla jen s bolestmi, potlučená, ale s motivací bojovat na MS v cyklokrosu. 

Taková štěstí už bohužel neměla úřadující mistrně světa v XC Jolanda Neff. Na jejím instagramu oznámila, že má zlomenou levou klíční kost, pravý loket a nyní jí čeká operace. Její cyklokrosová sezóna tedy končí, pravděpodobně nestihne ani začátek světového poháru v Jižní Africe, ale v Německém Albstadtu, by už chtěla zase útočit ve svém duhovém dresu.

Jediné zahřátí u srdce pro nás může být, že holky jsou sice soupeřky, ale také opravdové kamarádky a i v těchto těžkých chvílích myslí jedna na druhou. My za DNK Jolandě držíme palce, aby rekonvalescence probíhala co nejlépe a mohla se vrátit co nejdříve do závodního dění. 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková