Canyon představil dvě dámské novinky Spectral WMN a Grand Canyon WMN AL SLX.

Pro výzvy nebo vyjížďky s kamarádkami , vypnout nebo prostě jet ven a užít si zábavu na kole-tohle chce nabídnout ženám Canyon svými dvěma novinkami!

Je stále větší počet žen, které jezdí na traily. Canyon se snaží napříč disciplinami nabídnout každému jezdci ten správný stroj pro jeho „práci“. To platí i pro dámský segment. Tady se uplatňuje hluboká znalost ženských a pánských anatomických odlišností, získaných z vývoje úspěšných dámských specifických Road a Fitness řad. Cílem bylo nabídnout ženám kompletní potenciál Canyon mtb kol, stejně tak, jak je v mužské kolekci. A to se právě teď děje vypuštěním nového biku Spectral WMN a Grand Canyon WMN AL SLX.

Spectral je celoodpružený trailový bike se 140 mm zdvihem, Gran Canyon WMN AL SLX je trailový hardtail a disponuje progresivním 110 mm zdvihem.

Grand Canyon WMN AL SLX _03

Spectral WMN i Grand Canyon WMN AL SLX jsou vyrobeny s důrazem na více přesnosti při řízení, více kontroly a více pohyblivosti díky  geometrii,k tomu patří i vyladěný tlumič , aby kolo ženě perfektně padlo. Neméně důležitou myšlenkou je, že biky jsou z kvalitních materiálů a komponentů. 

Základní kámen vývoje Spectral WMN a Grand Canyon WMN AL  SLX leží ve schopnosti zanalyzovat anatomické údaje více než 68 tisíc žen, které jezdí na kole po celém světě a to díky Canyon´s online kalibrovacímu nástroji  Perfect Positioning Systém. Tyto údaje umožnili canyonským inženýrům vzít v potaz rozhodující klíčové odlišností mezi muži a ženami, velikost těla a proporce.

Tento poznatek byl použit na geometrii, aby každé kolo každé velikosti sedělo. Klíčová je možnost nabídnout co největší spektrum velikostí a tak jsou k dispozici rámy od 2 XS pro hardtail i celoodpružený bike. Čtyři velikosti rámu cíli na ženy měřící mezi 148 a 179 cm.

Spectral WMN _04

Tím to ale nekončí!  Spectral a Grand Canyon WMN AL SLX patří do trailů, tam vynikají jejich vlastnosti nejvíc.  Důkladný průzkum poukázal na tři klíčové oblasti, které mohou zlepšit ovládání.  Lehce zkrácený posed, který způsobí, že je žena méně natažená, má lepší balance (pozici) na kole. Nízká položená horní rámová trubka dává místo pro lepší manévrovatelnost. Třetí a neméně důležitá novinka je nižší pozice spodní osy pro menší rámy, což  znamená že každý jezdec zažije pocit větší stability díky nižšímu bodu těžiště.

Kromě geometrie Canyon se zaměřil na i na to, aby jezdec víc byl propojen se svým kolem. Odpružení na Spectral WMN má speciální nastavení pro zvýšenou citlivost na začátku zdvihu, aby to odpovídalo obecně nižší váze jezdkyň. Vidlice RockShox Reba RL jsou vybaveny možností jemného nastavení exkluzivně pro Canyon pro lepší grip a chování se v terénu.

Na trhu bude 5 různých modelů Spectral WMN, jeden celokarbonový, dva karbonové s hliníkovou zadní stavbou a dva celohliníkové rámy. V případě hardtailu budou k dispozici tři modely Grand Canyon WMN .

Spectral WMN _09

zdroj: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková