Juniorky úspěšně reprezentovaly na Nation’s cupu v Holandsku

Další ze zahraničních startů, kde mladé české naděje sbíraly zkušenosti …

Čtveřice juniorek ve složení Markéta Hájková, Hana Heřmanovská, Veronika Jandová a Petra Ševčíková absolvovala etapový závod Healthy ageing tour, zařazený do poháru národů Nation’s cup

Na start první ze tří rovinatých, ale velmi technických etap, se závodnice postavily v pátek a hned svůj druhý letošní start v reprezentačních dresech proměnily v úspěch. Nejvíce o sobě dala vědět Petra Ševčíková, která vyhrála obě rychlostníprémie a získala tak bonifikační sekundy do celkového hodnocení. Bohužel se v závěru našim závodnicím nevyhnuly problémy a dva kilometry před cílem se všechny dívky, které připravovaly pozici pro Petru Ševčíkovou, přimotaly do hromadného pádu. Nejlépe z českých závodnic tak dokončila první etapu Ševčíková na 9. místě, díky bonifikačním sekundám ale figurovala na průběžném 4. místě celkového hodnocení.

Juniorky

Start druhé etapy byl velice nervózní a hned v úvodních kilometrech došlo k hromadnému pádu. Tomu se bohužel opět nevyhnuly české závodnice Hana Heřmanovská a Veronika Jandová, které se tak připravily o šance na dobrý výsledek. Peloton se nadělil na několik skupin, vpředu se pohybovala Petra Ševčíková, která vyhrála tentokrát jednu rychlostní prémii. V závěrečném spurtu si pak dojela pro 10. místo. Velmi dobrý výkon podala i Markéta Hájková, která dojela ve druhé skupině na 36. místě.

Juniorky 1

Stejně jako druhé i trasa třetí etapy byla na velmi technickém okruhu, který zahrnoval i úsek na kostkách. V průběhu závodu se v popředí hlavní skupiny se pohybovaly tři české závodnice Markéta Hájková, Veronika Jandová a Petra Ševčíková, ta nezopakovala úspěchy na sprinterských prémiích, ovládla však jednu prémií zahrnutou do bodovací soutěže. Celkově pak dojela nejlépe opět Ševčíková, když protnula cílovou pátku na 7. místě. Ve sprinterské soutěži pak byla vybojovala výborné druhé místo. Celkově byl tým českých juniorek hodnocen jako šestý.

juniorky 2

Celkové pořadí po třech etapách:

1. Pfeiffer Georgi (Velká Británie) 6:03:35
2. Marta Jaskulska (Polsko) +0:08
3. Lonneke Uneken (Holandsko) +0:09
……
10.Petra Ševčíková (Česká republika) +0:23
37.Markéta Hájková (Česká republika) +1:50
62.Veronika Jandová (Česká republika) +10:51
68. Hana Heřmanovská (Česká republika) +11:03

Autor: TZ ČSC

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková