Kamenjak Rocky trails – české bikerky opět na pódiu.

Karla Štěpánová a Jitka Škarnitzlová opět boj bok po boku, tentokrát při závodech v chorvatské Premanture. Na blížícím se českém poháru se máme na co těšit!

Kamenjak Rocky trails – cross country a maraton, takový byl dvoudenní víkendový program, který nabídla chorvatská Premantura a kde startovalo opět české duo Karla Štěpánová (N1 team) a Jitka Škarnitzlová (Gapp-systém Cabtech). Závod v cross country byl zařazen do kategorie C1 a tak nebyla nouze o kvalitní konkurenci. 

Maratonce prověřila nejen délka (62 km), ale především náročnost trati. Odehrával se na třech okruzích a z velké části měl charakter singtrailu, plného kamení. Co jiného ale čekat na akci Kamenjak Rocky trails.

Karla s Jitkou prokázaly, že jejich hlavní disciplinou je olympijské cross country. Tam se obě závodnice prosadily na stupně vítězů, Karla dojela necelou minutu za vítěznou Blazou Pintaric. Jitka pak s odstupem další minuty proťala cíl jako třetí.

Maratonské trati dominovala závodnice Ghost Factory týmu Barbara Benko, která strávila na trati necelé dvě a třičtvrtě hodiny. České bikerky tentokrát na stupně nedosáhly, byť těsně. Braly čtvrté a páté místo, ale v obráceném pořadí, než tomu bylo v cross country, Jíťa tentokrát najela na Karlu téměř dvě minuty.  

A jejich zhodnocení náročného víkendu?

Karla Štěpánová
„Závody se v celku povedly. V sobotu mi to samozřejmě sedělo víc, přeci jen letos jsem těch vytrvalostí na maraton moc najezdit nestihla. Celý tento týden jsem brala jako takové mikro soustředění v intenzitách. Jsem moc ráda, že jsem si to osladila 2. místem v XC, kde se sešla opravdu slušná konkurence. Nakonec jsem v cíli nestačila jen na Slovinku. Chvilku mě to štvalo, chtěla jsem vyhrát, ale tak není všem dnům konec. Nedělní maraton byl ze začátku pěkným utrpením. Na místních trailech není nic zadarmo a mě už docela píchalo v rameni. Po boji v posledním kole jsem ale ještě dosáhla na top 5, takže spokojenost. Vše směřujeme ke svěťákům v Albstadtu a hlavně Novém Městě, takže je přede mnou ještě spoustu práce!

Jita Škarniztlová

Moje hodnocení je takové, že toho mám plný zuby. Bylo to pěkně náročný.  XC i maraton jsou tu hodně těžký, nejsou sice kopce ale všude kameny a kameny. Byla jsem tu už po třetí a každý rok je to tu lepší a lepší. Výsledky z obou závodů jsou ale dobré, takže spokojenost, ale spise nám to ukázalo jiné věci směrem k dalším závodům, kdy už budeme vědět jak, co a proč.  S tím jsme i do těch závodů šli.

Ženy CROSS COUNTRY
1. Blaza Pintaric (SLO, Pintatim) 1:25:25 hod.
2. Karla Štěpánová (N1 BMC) +0:57
3. Jitka Škarnitzlová (GAPP System – Cabtech) +1:56
4. Tanja Zakelj (SLO, Unior Tools) +2:20
5. Katarzyna Solus-Miskowicz (POL, VW Uzytkowe) +3:41

12. Lucie Krupová (Expres CZ Scott Kolín) +11:31

Výsledky MARATON
1. Barbara Benko (HUN, Ghost Factory) 2:39:10
2. Katarzyna Solus-Miskowicz (POL, VW Samochody Uzytkowe) +0:50
3. Blaza Pintaric (SLO, PIntatim) +1:40
4. Jitka Škarnitzlová (GAPP System – Cabtech) +5:58
5. Karla Štěpánová (N1 BMC) +7:42

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková