Malevil cup. Kultovní akce, kde DNK nesmí chybět

Přišla nám milá pozvánka pořadatele Malevil cupu pro DNK. Vloni jsme tam zanechaly neopomenutelnou stopu a užily si prima den. Letos tedy opáčko….

Tak trochu ve stínu právě skončeného prestižního etapového závodu Cape Epic pomalu vrcholí přípravy českého kultovního bike marathonu Malevil Cup, který se koná v hraničních hvozdech Lužických a Žitavských hor o víkendu 9. a 10. června 2018 již po devatenácté.

Těší nás, že mnozí jeho účastníci pravidelně startují i u nás. Namátkou vítěz letošních dvou etap na Epicu Nicola Rohrbach SUI (2. místo na Malevilu 2017) či vítěz kategorie masters a ex-mistr světa Masimo De Bartolis IT (11. místo MC 2017) řekl ředitel závodu Radek Patrák.

Letos vůbec celkově evidujeme zvýšený zájem zajímavých jmen. Zájem o start v Lužických horách má např. Sally Bigham GBR, která má doma stříbro z mistrovství světa 2016. Sally je i teamová kolegyně Krystiana Hynka z teamu Canyon Topeak. Nebo Christina Kollmann, která je loňskou mistryní Evropy v marathonu z Popradu.

O zajímavé osobnosti na startovní listině asi tedy nebude nouze. Malevil je jedním z mála závodů, který vypisuje stejné odměny pro muže i pro ženy. No a součástí je i dnes již tradiční soutěž dvojic, chcete-li Malevil Epic. Pokud si tedy netroufáte na trasu 100 km sama, zkuste to s kamarádem, manželem nebo s někým komu věříte. Společný zážitek na trase = dvojnásobná radost v cíli. To je možná výzva i pro vás.

Lizicke_traily-propag (12)

Návštěva Lužických hor stojí vůbec za to. Centrum závodu v Resortu Malevil nabízí špičkové zázemí a nebudou se zde nudit ani vaše děti. Po místních trailech bez problému dorazíte pod hrad Oybin, který je opravdovou dominantou. V dojezdové vzdálenosti jsou lázně Trixi Bad s víkendovou vesnicí či Sklárna Ajeto. Zde se dělají vítězné poháry pro Tour de France a také medaile pro Malevil Cup. Ke sklářské huti vás rádi pustí a můžete si vyzkoušet, jak se se sklem pracuje.

Samozřejmostí na Malevilu je vlastně třídenní sportovně společenský program pro vyznavače horských kol a pohybu vůbec. Nedělní program je pak tradičně vyhrazen dětem. Připraveny budou dětské závody, soutěže s Teamem silniční bezpečnosti, prezentace hasičské techniky a mnoho dalšího.

Závod, který je i letos zařazen do prestižní UCI mountain bike marathon series 2018 a seriálu Marathonman Europe je ale primárně určen hobikům a bikerkám všeho věku. Čtyři trasy vedené českým a německým pohraničím vám nabídnou neopakovatelný zážitek při zdolání místních vrcholů ale i nádherné výhledy do krajiny.

Ani letos nebude Malevil bez novinek. Ta nejzásadnější: v Jablonném v Podještědí probíhá a bude pokračovat celková rekonstrukce sítí, což výrazně ovlivní průjezd městem. Toto si vynutilo změnu místa startu všech tras. Ten se vlastně oficiálně vůbec poprvé uskuteční přímo v Heřmanicích a Resortu Malevil.

 

Internetová registrace k závodu je spuštěna. Více informací naleznete na www.malevilcup.cz

Tratě:
ČOKO jízda, 25km, 45km, 65 nebo 100 km?
Dámy, kdo se letos přidá? Zatím začněte trénovat, brzy vám nabídneme možnost strávit společně nejen závodní den, ale celý víkend! S bikem, samozřejmě…

A tady je vzpomínka na naši loňskou účast.

Dámská extra jízda na Malevilu

Malevil cup
Malevil cup
Malevil cup
Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková