Tip na víkend: Maxbike Mistrovství planety nebo SP v cyklokrosu v Táboře

Jste ten správný fanoušek cyklisticky? Sváteční sobotu si můžete zpříjemnit hned na dvou místech a věřte, že ani jedno rozhodně nuda nebude…

Maxbike Mistrovství planety

Motolský velodrom, pohled shora vzbudí v každém z příchozích slušnou dávku adrenalinu. A co teprve, když vidí zápolení v atraktivních disciplínách!

V sobotu a v neděli 17. a 18. listopadu se na motolském velodromu uskuteční poslední závody mistrovství České republiky v dráhové cyklistice v rámci tradičního mítinku Maxbike mistrovství Planety, jako velká cena hlavního města Prahy.  A velké to bude! A také zábavné, protože nepůjde jen o závodění…

fb2

Hlavní večerní program odstartuje v sobotu 17. listopadu v 16 hodin šampionátem České republiky v atraktivních vylučovacích závodech, které postupně proběhnou ve všech věkových kategoriích od nejmladších žáků po elitní kategorii žen a mužů. 

Doprovodný program nabídne závod nejmenších dětí na odrážedlech, týmoví mechanici se utkají v dovednostní soutěži a budou představeny cyklistické legendy naší historie i mistři současnosti.

Ve vloženém závodě sprinterů se utkají nejrychlejší cyklisté u nás – borci z Dukly Brno. Večer vyvrcholí mistrovským závodem mužů v bodovačce na 40 km.

Planeta 2018 pokračuje v neděli mistrovským závodem žen v omniu a českým pohárem mládeže a mužů elite.

Kompletní výtěžek z tomboly, občerstvení a dobrovolného vstupného jde na konto týmu přípravky a mládeže cyklistické Dukly Praha. Vstupné je dobrovolné a bohaté občerstvení zajištěno.  

Více informací na: https://www.facebook.com/mistrovstviplanety/

SP v cyklokrosu v Táboře

štěpánová

Kompletní světová špička přijíždí do Tábora, města, které je se špičkovým  cyklokrosem už dlouhá léta spojeno. I proto je tu vždy parádní atmosféra, navíc v sobotních závodech bude mít Česká republika několik medailových nadějí, ať už v podobě nestárnoucí Katky Nash nebo nadějného mladíka Tomáše Kopeckého.

Atraktivní trať je už dne připravena na závodní nápor, který začne mládežnickými kategoriemi. Úderem 10 h se na start postaví junioři, v 11:20 patří startovní čára mužům do 23 let. Program graduje elitními závody, ženy s Katkou Nash ale i skvěle jezdící Janou Czeczinkarovou vyrazí do boje v 13:20, muži závodní dění zakončí, jejich start je plánován na 15 hodinu.

Další informace najdete na www.cyklokros.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková