Sunshine Cup Afxentia-1.etapa: Štěpánová v TOP ten, Čábelická s defektem 13

Karla s Jitkou o první etapě…

Úvodní etapu čtyřdenního závodu Afxentia, která se jela jako časovka zvládla nejlépe švýcarská bikerka Linda Indergand, týmové kolegyně naší Karly Štěpánové. Nástrahy tratě, zkropené deštěm, prolétla za necelých 27 minut, druhé v pořadí Anne van der Breggen poodskočila o 18 vteřin. Těsně třetí skončila o pouhé čtyři vteřiny zpět dvacetiletá rakouská naděje Lisa Pasteiner.

Z dua českých bikerek se více dařilo Karle, která pro svůj nový tým vybojovala 10 příčku v Elitě a 11.místo v celkovém hodnocení, na 8.místo se totiž probojovala juniorská bikerka z Dánska, Sofie Pedersen. O tří místa hůř skončila Jitka Čábelická, která bojovala kromě nástrah na trati i s pomalým defektem.

Týmová radost v cíli
Karla v nových barvách. I růžová jí sluší...

Karla Štěpánová: “Na tuhle etapu jsem se moc netěšila, široký dálnice, po kterých letíš šedesát nemám úplně v lásce! Ale Linda mi ukázala pár triků, jak to přežít, tak to docela šlo. Párkrát to bylo jen tak tak ve městě. Po dešti to tam bylo dost oslizlé! V cíli jsem z toho vytlačila TOP10, takže tam je i spokojenost! A Linda vyhrála, takže už jsme to oslavily čokoládou, jak jsme si slíbily ráno. Zítra to bude ale jiná sazba, tak jsem zvědavá! Jdu do toho naplno a srdcem!”

Jitka Čábelická: “Dneska se ze Sunshine cupu stal rainy cup, tak snad se nám to do dalších etap se obrátí zpět. Dnešní časovka pro mě skončila 13. místem, což je popravdě trochu za očekáváním a navíc jsem nabrala trochu větší ztrátu. Chyby byly dvě, první byla moc velká opatrnost při průjezdu mokrým městem, kde sem trochu nabrala zásek. Druhá chyba přišla o kousek dál, kdy jsem zvolila špatnou stopu a řízla gumu. Díra se zalepila, tak jsem to riskla bez opravy a dojela zbytek na odfouknutém. Výkon špatný nebyl, ale tady v téhle konkurenci se musí jezdit bez chyb. Ještě mám 3 dny na opravu, takže jedem dál!

Výsledky ženy Elite:

1. Linda Indergand (SUI, Superior XC) 26:18 min.
2. Anna van der Breggen (NED, Specialized Racing) 26:36
3. Lisa Pasteiner (AUT, Ghost Factory) 26:40
4. Annika Langvad (DEN, Specialized Racing) 27:11
5. Anne Terpstra (NED, Ghost Factory) 27:11

11. Karla Štěpánová (Superior XC) 27:58
14. Jitka Čábelická (GAPP System – Cabtech) 28:47

Kompletní výsledky  ZDE

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková