Sunshine Cup Afxentia-3.etapa. Jitka hlásí: “Dnes za 9!”

Třetí etapa a obě naše bikerky mají splněno, i když dnes zažily nejedno překvapení. Jitka v zrádném asfaltovém kopci, Karla zas s autem na trati v protisměru….

Třetí závodní den mají za sebou bikerky na kyperském Sunshine Cupu. Etapa o trochu těžší než včera, opět s deštěm. S tratí 61 kilometrů dlouhou a téměř dvoutisícovým převýšením si nejlépe poradily opět Annika Langvad s Anne van de Breggen (Specialized Racing), i když tentokrát na zbytek startovního pole nenajely takový náskok, jak tomu bylo včera. Tuto dvojici na stupně vítězů doprovodila závodnice týmu Ghost Lisa Pasteiner, když finišovala ve stejném čase s týmovou kolegyní Sinou Frei.

České duo Jitka Čábelická a Karla Štěpánová se i třetí závodní den snažily bojovat s širší špičkou a nenabrat před závěrečnou etapou příliš velkou ztrátu, která by znamenala propad v průběžném pořadí. Tenhle úkol se povedl především Jitce, která dokončila z 32 startujících žen na 9. místě a odstup od „bedny“ byl v tříhodinovém závodě něco přes 6 minut. Karla Štěpánová si dnes prožila menší krizi a dojela na 15.místě. Závod svým profilem a letos i trochu nevyzpytatelným počasím vyžaduje hodně fyzických sil i psychické odolnosti, startovní pole už opustilo 9 závodnic.

  Nový bike Jitky Čábelické dostává kvůli každodenním přeháňkám pěkně zabrat…

A tady je hodnocení dnešní etapy od našich bikerek…

Jitka Čábelická

Hlásím za devět! A myslím, že deváté místo mi bude patřit zatím i v celkovém pořadí. První půlka se mi jela dobře, před stoupáním ke klášteru nás stihnul zase pěknej slejvák, ale člověk už si zvyká. Ke klášteru jsem jela ještě s Benko a Tovo a těšila se na asfalt, který už jsme tady jeli a mě sedí. Jenže dneska to bylo trochu naopak a holky mi prostě odjely. Bylo to trochu utrápenější jak včera, třetí den je v nohách už znát, ale pořád to je dobrý. Tak ještě zbývá zvládnout zítřek.

Karla Štěpánová

Dneska jsem si to opravdu neužívala. Další déšť, nohy se po včerejšku vůbec nevzpamatovaly. Vydržela jsem v čelní skupině 50 minut, ale pak jsem jim musela dát sbohem! Bojovala jsem s dlouhými výjezdy i sama se sebou. Měla jsem toho fakt plný zuby. Říkala jsem si, že je to trénink a že něco pošetřím na zítra. Dva kilometry před cílem nám tam organizátoři ještě omylem pustili auto, takže jsme ho skoro čelně vzali. Ještě teď mě z toho mrazí v zádech.  Dnešní etapu jsem tak nějak přežila, ale na zítra už tam moc nezbývá. Ale konečně to nebude maratonská etapa, ale poctivé XCO, tak se těším, že už kopce nebudou mít hodinu!

Výsledky ženy Elite:

  1. Annika Langvad (DEN, Specialized Racing) 2:57:28 hod.
  2. Anna van der Breggen (NED, Specialized Racing) 2:58:06
  3. Lisa Pasteiner (AUT, Ghost Factory) 2:59:53
  4. Sina Frei (SUI, Ghost Factory) 2:59:53
  5. Blaza Pintaric (SLO, Pintatim) 3:02:15

  1. Jitka Čábelická (GAPP System – Cabtech) 3:06:39
  2. Karla Štěpánová (Superior XC) 3:12:15

 

Foto: Pavel Čábelický

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková