Kalas v DNK designu

Něco o naší nové kolekci…

Minulý týden se na sociálních sítích objevily posty, v kterých nadšené dámy cyklistky sdílely svou radost ze zdolání význačných míst na ostrově Mallorka. Někdo trhal osobní rekordy v najetých kilometrech, někdo se chtěl podělit o úžasné výhledy, zážitky. Jak už to na „chlubítku“ (interní a velmi vtipné pojmenování fenoménu Facebook) chodí, bylo hodně lajků, komentářů. Hezké fotky, hezké úsměvy, spokojenost totiž sluší. A holkám z DNK kempu to tentokrát seklo dvojnásob, protože se oblékly do nových dresů Kalas.

Vytvořit DNK design a silniční kolekci pro zážitkové cyklistky, ale i ty, které se nebojí připnout na řídítka startovní číslo, vyplynulo během loňského roku. První silniční kemp na Mallorce se vydařil, přidaly se i další akce, jako výjezd na Grossglockner nebo český „brdek“ Kozákov. Přiléhavé dresy se oblékají i na bikové maratony, takže bylo jasno.

Firem, které dělají zakázkové oblečení je na trhu mnoho, ať už velké, s dlouholetou tradicí, nebo ty méně známé. Custom design s použitím špičkových materiálů nabízí i některé globální značky. 

V našem případě nebylo rozhodování dlouhé, po loňské osobní a velmi pozitivní zkušenosti jsem zvolila českého výrobce Kalas. Potřebovala jsem spojit několik parametrů: funkční materiál, dobře padnoucí a sportovně vyladěný střih, kvalitní šití, u kraťasů propracovanou antibakteriální vložku, která bude vhodná i na delší jízdy. Individuální přístup při ladění designu, rady zkušených grafiků, kteří vědí, že „papír snese všechno“, ale reálný obraz už může vypadat jinak. Úskalí, na které bylo třeba myslet, přinesla tvorba víc, ale když je chuť a vůle vytvořit hezkou věc a na konci snažení mít spokojeného zákazníka, dílo se podaří.

I proto si naše kolekce zaslouží podrobnější představení, protože už prošla prvním důkladným testem.  .

Dámský dres CARBON X7

Ne každý je příznivcem zcela elastického dresu, který je doslova „druhou kůží“, ne každý se zaměřuje pouze na výkon a aerodynamiku. Proto jsme z nabídky Kalas vybraly dres Carbon X7, který je z jemné dresoviny a efektní drobnou strukturou. V tomto materiálu je příměs karbonového vlákna, což zajistí rychlý odvod potu z těla a poskytne dokonalou prodyšnost.

U dresu Carbon X7 jsou rukávy zakončeny širokou, pružnou a také prodyšnou páskou. Tímto typem zakončení se odlišuje od race modelů, které jsou přes paži mnohem užší a neprominou větší objem v této partii. Spodní lem dresu je opatřen silikonovým proužkem, který zabraňuje nechtěnému vyhrnování.

Dres disponuje třemi kapsami, které jsou poměrně hluboké a zároveň v tzv. pyramidovém tvaru, což zvyšuje komfortní přístup do nich. Velmi příjemnou záležitostí je odepínací a voděodolný sáček na cennosti, které si vozíte s sebou na kolo. Pohodlně se sem uschová např. mobil, peníze, klíče, karta pojištěnce.

Kraťasy ELITE 50 a ELITE 71

Součástí kompletu jsou samozřejmě i kraťasy, dostaly jsme možnost v jednom designu využít jak model do pasu, tak i s kšandami. Kraťasy Elite 50 jsou vyrobeny z kompresní látky Lycra Power, která se vyznačuje výbornou pružností a také prodyšností. Samozřejmostí je vícepanelový střih, díky kterému se kalhoty skvěle přizpůsobí tělu.

V případě modelu s kšandami byl použitý nový materiál, na zádech je prodyšná síťovina, samotné šle jsou nasazeny v oblasti ramen a jsou z 4,5 cm široké pružinky, díky které se pohodlně nosí. Na zadní straně nohavice je také malý reflexní proužek.

Také u pasových kraťasů Elite je kladen důraz na pohodlné nošení, proto je v oblasti břicha samostatný panel z pružného a zároveň pevného materiálu, který je na přední části lehce vykrojený a zakončuje tak kraťasy beze švu.

Komfort cyklistických kalhot hodně určuje jejich antibakteriální vložka a to u Kalas také ví. Proto se top kvalita objeví nejen u nejvyšších závodních řad. V případě modelů Elite byla zvolen anatomicky tvarovaný tip Zoom X Women, který má zvýšené polstrování v oblasti sedacích kostí.

Dresy i kraťasy jsou k dispozici ve velikostech 1–6, přičemž v naší skupině byla největší frekvence velikosti 3 a 4. Pro někoho možná i zajímavý postřeh, že většina preferovala dámské kalhoty se šlemi, o jejich pohodlnosti se totiž mluví už docela dlouhý čas.

Dresy na zakázku lze objednat v minimálním množství, od 5 kusů. Po schválení designu je dodací lhůta 5-6 týdnů, v závislosti na sezónním vytížení. Kvalitní materiál i ušití, příjemné nošení a velmi příznivá cena potěší. A tak není divu, že už se nám v tuto chvíli vytváří další objednávka a to nejen dresů, ale také vest a lehkých bundiček.

Info o možnostech vlastního designu i přehled modelů k okamžitému zakoupení najdete na stránkách výrobce.

A kdo by se chtěl připojit k DNK skupině a obléknout se do našich barev, už brzy najdete na stránkách dámynakole.cz odkaz na nový e-shop.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková