Rock Machine Catherine a Edge. Na modré vlně

Bez helmy na kolo nikdy! Značka Rock Machine představuje sportovní helmy do terénu. Za pár peněz…

Před časem jsme vám představily dámskou novinku od značky Rock Machine karbonový hardtail Catherine. Tím ale pozornost této domácí značky směrem k ženám nekončí, ke kolu totiž patří i helma a tak si mohou bikerky vybrat z několika nových modelů, nesoucích logo Rock Machine, včetně té, která dostala jméno Catherine.

Než se pustíme do detailního představení, prozradím vám cenovou hladinu, která jednoznačně bere argument všem, kdo na kolo helmu neberou. Jde o produkty za 1000,- resp. 1200,- korun, což je rozhodně dostupná částka. Helmy splňují parametry bezpečnosti (standard CE pro cyklistické přilby), byť nedisponují nejmodernějšími technologiemi jako je např. Mips. Jsou dostatečně odvětrané.  Pojďme se na dva modely důkladněji podívat.

Rock Machine Catherine

Sportovní přilba Catherine má moderní vzhled a jede v odstínech modré, v některých tónech se shoduje i s již dříve představeným hardtailem.  Je vyrobena tzv. In-mould technologií, která zajistí dokonalé spojení barevného skeletu s absorpčním materiálem EPS, který tvoří vnitřní část helmy. Skořepina má mělčí tvar, bude vyhovovat i ženám s drobnějším obličejem, pro které mohou být „hlubší“ modely obtížně nastavitelné.

Velmi častý argument těch, co nechtějí helmu kvůli přehřívání hlavy, je u Catherine vyřešen 24 ventilačními otvory. Ty jsou umístěny tak, aby byla zajištěná cirkulace vzduchu i odvod teplejšího od hlavy. Systém stahovacích pásků podpoří výše zmíněné, klasické zpracování je léty prověřené a umožní jemné doladění pro váš dobrý pocit z helmy.

Stahování helmy umožní systém Head Lock, který umožní jemné utažení podle potřeb každého cyklisty. Příjemná je manipulace díky pogumovanému a také dostatečně velkému rolleru, který snadno ovládáte i v celoprstových rukavicích. 

Podle potřeby si u helmy Catherine můžete také nastavit tři polohy výšky upnutí – o to se postará technologie Flexible Ring. Ve výsledku vám bude helma pevně držet na hlavě, ať už máte bohatou kštici nebo krátký sestřih, aniž byste vnímaly pocit přílišného stažení. Systém stahovacích pásků podpoří výše zmíněné, klasické zpracování je léty prověřené a umožní jemné doladění pro váš dobrý pocit z helmy.

Bonusem je možnost vyměnit (nebo odejmout) štítek a helmu si vyladit podle sebe. V balení jsou dva odstíny modré.

Helma velikosti S/M váží 260 gramů, cena krásných 990 Kč. Abychom potěšily dámy, které nechtějí modrou, a naopak alespoň nějaký ten růžový detail hledají, helma je k dostání ve dvou barevných provedeních, vedle nafoceného designu ještě v černo-růžovém provedení.

Rock Machine Edge

Druhá sportovní helma patří mezi ty, které svým tvarem prozrazují, že je můžete vzít i na trailové poježdění. Výrazné je prodloužení týlní části helmy. Díky tomu je při eventuálním pádu v terénu hlava ještě více chráněná. Základní barvou je bílý mat, doplněný o modré nebo v druhém případě růžové pruhy v zadní části helmy.

I tento model je vyroben In-mould technologií, kdy je vnitřní výplň helmy během výroby vstřikována do plastové vnější skořápky, se kterou následně vytvoří kompaktní a velmi pevný celek.

I u helmy RM Edge bylo pamatováno na odvětrání, je zde celkem 22 ventilačních otvorů. Součástí této helmy je síťka proti hmyzu, která je vyjímatelná a lze ji podle potřeby vyprat.

Další parametry jsou shodné, jako u předchozího modelu, ať už jde o technologii vyladění upínání helmy s otočným kolečkem nebo systémem stahovacích pásků.

Součástí balení jsou dva různě barevné štítky pro individuální doladění vzhledu-štítek můžete mít buď bílý nebo barevný dle zvoleného vzoru. Hmotnost helmy velikosti S/M je 290 gramů, což pro robustnější model není vůbec špatné.  Za HELMU Edge zaplatíte 1200 Kč.

A nakonec malá anketa? Která helma u vás vyhrává?

Podrobné info o dostupnosti jednotlivých modelů najdete na stránkách českého distributora.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková