Odhalená redakce: Barča Bubílková, specialistka přes zdravé dobroty

Co baví naši odbornici přes zdravou výživu kromě vaření a co je její největší relax? Seznamte se…

Už nějaký ten čas máme v naší rubrice „Krásná a zdravá“ zajímavé recepty a vždy s bonusem, kdy se dozvíte o surovinách, z kterých vaříme něco užitečného navíc. Pak se vám určitě lépe tvoří… třeba skvělé traťovky na kolo, domácí müsli nebo zdravé pohoštění pro návštěvu. Autorkou článků je sympatická rodačka z Liberce, Barbora Bubílková.

 Kdo se nějaký ten čas pohybuje v závodním světě horských kol, jistě si vzpomene na velmi pohlednou bikerku, která ještě pod dívčím jménem Hanušová, pravidelně stávala na stupních vítězů různých maratonských závodů. Když jsme se před necelým rokem domluvily na spolupráci, věděla jsem, že k nám do DNK redakce přichází výborná posila. Tady je její krátké představení…

Barbora Bubílková

32 let, vdaná, maminka 1,8 roku starého syna. Vystudovala magisterský obor Angličtina a Tělesná výchova v Liberci, absolvovala studijní pobyt v USA, zaměřený na výživu

Není jedno, jak se člověk stravuje. To jsem si začala uvědomovat už zhruba v 10 letech, kdy se mi vyřešily vleklé problémy s ekzémy, a to úpravou jídelníčku pod odborným vedením. Zájem o výživu vzrůstal s věkem a s vášní pro závodní cyklistiku, které jsem se věnovala od kadetek až do svých zhruba 26 let. V průběhu studia na VŠ obor Angličtina a Tělesná výchova se mi podařilo získat roční stipendium na VŠ v USA, kde jsem studovala obor výživa a závodila za univerzitní cyklistický tým. Jako certifikovaný výživový poradce jsem pak několik let působila v poradně. Závodění na kole jsem vyměnila za jiný adrenalinový sport, a to za mateřskou, kdy moji největší vášní je teď 20měsíční syn Sebastian. Cyklistika ale zůstala moji doživotní láskou už i proto, že mám za manžela eliťáka bikera. Velmi mě těší spolupráce s DNK, kde mohu (nejen) pro cyklisty připravovat recepto-články a dát prostor tak svoji další vášni, a tím je vaření a pečení.

Kdysi...
...a současnost

Krátká zpověď

1. Bike nebo silnička?
Na biku jsem hodně závodila, na silničce hodně trénovala a dnes vozím bika s pevnou vidlicí a jedno převodníkem jako ideální kombinaci do Jizerek pro “už opatrnou maminu”.

2. Běžky nebo sjezdule?
Jako holka z Krakonošova jezdím na obojím, ale v Českých podmínkách preferuji běžky, protože mě nikdy nebaví krátký sjezd a dlouhé fronty. 

3. Město nebo les?
Momentálně mám nejraději město obklopené lesy, což splňuje Liberec a Jizerky, kde žiji se svoji rodinkou.

4. Pretty woman nebo Pulp fiction?
Určitě patřím do týmu Pretty woman a málokdy si tento film nechám v televizi uniknout.

5. Víno nebo pivo?
Ikdyž miluji italské rizoto na bílém víně, tak jsem spíš na hořké chutě a tedy pivo, ale momentálně si dopřeji jen nealko kvůli kojení. 

6. Oblíbená barva?
Často se mi to mění, ale v poslední době u mě vede odstín žluté barvy a to hořčičná, ale jednobarevný svět by byl nuda, a proto mám nejraději barvy duhy jak v šatníku, tak na talíři.

7. Tutový relax?
Pro někoho otrava, ale pro mě je úplné odreagování vaření završené rodinnou pohodou u stolu s plným talířem, následně s plným žaludkem a na závěr dobrým espressem.

8. Motto
Nezáleží na tom, jak se vaří, ale s jakou láskou se to dává dohromady.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková