SP v cykokrosu zahájen v USA, Katka Nash vybojovala stříbro

Cyklokrosová sezóna zahájena, devítidílný seriál Světového poháru cyklokrosařů odstartoval prvním závodem v americkém Iowa City. Jediná Češka na startu Kateřina Nash, hájící barvy Cliff Pro si dojela pro skvělou druhou příčku, když nestačila pouze na týmovou kolegyni Maghalie Rochette z Kanady. Třetí místo obsadila teprve dvaadvacetiletá Clara Honsinger z USA.

Na start se postavilo 46 závodnic, ale téměř polovinu pole tvořily domácí závodnice. Na tradiční otvírák sezóny v zámoří nepřijela řada zvučných evropských jmen, včetně trojice medailistek z loňského světového šampionátu. Vedle Sane Cant i Lucinda Brand  a Marianne Vos, které finišují v přípravě na silniční mistrovství světa.

Na okruhu s jedním náročným výběhem a také technickou pískovou sekcí se už v druhém z šesti kol závodní pole nadělilo, na čele se i přes nepříjemný pád na hlavu střídala Maghalie Rochette s Clara Honsinger a také anglickou cyklistkou Evie Richards, která před týdnem zakončila bikovou sezónu. Katka Nash se po startu pohybovala kolem 10. místa, ale velmi rychle se propracovala k páté pozici a v dalším okruu blízko čelu závodu. V polovině závodu se trojice Rochette, Nash a Honsingr odpoutala od ostatních a boj po konečné pořadí se odehrával mezi nimi. Rozhodující náskok si vybudovala Maghalie Rochette v předposledním kole v písečné pasáži a dokázala si ho udržet i před skvěle jedoucí Katkou Nash, která nakonec projela jako druhá se ztrátou pouhých 7 vteřin. Bronz pak vybojovala domácí závodnice Clara Honsinger.

 

Závody SP pokračují už příští víkend v americkém Waterloo. 


Výsledky:

1.Rochette Maghalie, CAN  46:23:00
2.Nash Katerina, CZE  46:30:00
3.Honsinger Clara, USA  46:38:00

Kompletní výsledk zde

 

Foto: Ig, cxm.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková