Katka Nash stále drží bílý dres vedoucí závodnice SP

Extrémně náročný byl šestý díl SP, který se jel v belgickém Namuru. Bláto ale hrálo do karet české závodnici, která si díky skvělé technice vybojovala páté místo.

Hned po startu se na čele usadily reprezentantky země tulipánů – Worst, Brand a Alvarado, které stíhala dvojice Britek Kay a Richards. Na dostřel jim byla k velké radosti českých fanoušků lídryně Světového poháru Kateřina Nash a to i přes pád hned v úvodu závodu.

Na extrémně náročné trati se hodně chybovalo. Z vedoucího tria odpadla nejprve Worst, v polovině závodu  zaváhala i brilantní technička Alvarado, když podklouzla a poroučela se k zemi. Na čele tak zůstala osamocená Lucinda Brand. S přibývajícími minutami nesmírně náročného závodu se Katka probojovala na páté místo, před sebou měla na dohled čtvrtou Britku Richards a poté se na ni ale dotáhla Američanka Honsinger.

V závěrečném pátém okruhu sice vedoucí Brand upadla a zbylé sjezdy pak jezdila s velkým respektem, přesto získala své letošní premiérové vítězství ve Světovém poháru. Zbývající stupně vítězů obsadily její krajanky Ceylin Del Carmen Alvarado a Annemarie Worst. Ještě v nájezdu do posledního kola najíždělo trio Richards, Nash a Honsinger společně, pak ale Britka oběma soupeřkám poodjela a skončila čtvrtá. V boji o páté místo byla nakonec úspěšnější Kateřina Nash a udržela si i po šestém závodě průběžné vedení ve Světovém poháru.Vede tak se ziskem 323 bodů celkové hodnocení soutěže, druhá je Alvarado se ztrátou 33 bodů.

Ženy Elite

  1. Lucinda Brand (NED, Sunweb woman) 45:05
  2. Ceylin del Carmen Alvarado (NED, Corendon-Circus) +0:16
  3. Annemarie Worst (NED, 777) +1:21.
  4. Evie Richards (GB, Trek factory racing) +1:34
  5. Kateřina Nash (CZ, Clif) +1:45

 

Zdroj: cyklokros.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková