Kross Bike Ranch Team v roce 2020: lídrem Jana Pichlíková

Představení týmu, novinek i závodního plánu naší úspěšné maratonkyně, která je společně s Michale Bubílkem lídrem a největším želízkem Kross Bike Ranch Teamu…

Kross Bike Ranch pod vedením Michala Douši vstupuje do své 23. sezóny.  A jak už se stává tradicí, na konci ledna se jeho členové, partneři a přátelé potkali, aby zhodnotili uplynulou sezónu a představili plány pro nadcházející rok.

Zázemí poskytl pražský hotel Diplomat a šéf týmu Michal Douša, společně s moderátory a hosty večera představili novinky, proběhlo několik rozhovorů s členy bikového maratonského týmu, slovo dostali  i dospěláci a děti z Junior týmu a samozřejmě  nechybělo zveřejnění termínovky pro seriál závodů Bike Ranch Cupu.

Tradiční tombolu, jejíž výtěžek putoval právě na konto mladých nadějí Bike Ranche doplnila tipovací soutěž pro přítomné. V sále koloval karbonový ráfek české značky Kastar, která se pro příští sezónu stává oficiálním partnerem týmu a otázka zněla, kolik tento prototyp váží. 

Rozlučka s "Ráfkem" jak se patří! Zleva: parťáci Michal Bubílek a Marek Raufus, šéf týmu Michal Douša a jednatel Kross Česká rep. a Slovensko Tomáš Stratil

Jana Pichlíková lídr v A týmu

Stálice v týmu Michal Bubílek měl po svém boku 6 let parťáka Marka Raufuse, který se rozhodl pro změnu (více na mtbs.cz). A tak se na pomyslnou pozici lídra dostává Jana Pichlíková – ona s Michalem jsou členy prestižního „A týmu“, který ještě doplňují dva mladí závodníci.

Budíček v půl šesté, rozcvička nebo krátký trénink v bazéně.  Pak 8 hodin v práci na katastrálním úřadu ve Strakonicích, teprve potom na hlavní trénink. V zimě běžky, které letos hodně chybí, protože není sníh. Od jara do podzimu silnice na střídačku s bikem. Trochu cvičení a taky regenerace. A k tomu alespoň základní péče o domácnost.

Tak funguje amatérská bikerka Jana Pichlíková, která v letošní sezóně posbírala na domácí půdě spoustu vítězství, mezi ty nejcennější je stříbrná medaile z mistrovství republiky v maratonu. I když Janu trochu mrzelo, že se jí nepodařila loňská obhajoba. Jenže co dělat, když se na start postaví Jitka Čábelická…

„No, trochu mě mrzí, že jsem nevyhrála mistrovství republiky v maratonu potřetí za sebou. Ale být druhá za Jitkou, to není žádná ostuda,“ komentovala Jana při rozhovoru na pódiu.

Mistrovská gratulace - MČR v maratonu Most 2019

Jana Pichlíková vstupuje s Kross Bike Ranchem do své druhé sezóny a je maximálně spokojená s fungováním, partou v týmu i výbavou. „Můj celoodpružený Earth neměl za celý rok slabou chvilku, zvykla jsem si okamžitě.“ Pro letošní rok tým posílil o nového partnera, kterým je značka Kastar, výrobce ráfků a zapletených kol. Ta už má Jana ale vyzkoušené z loňské spolupráce, takže se teď těší na nový model, který dostane.

A jak bude vypadat závodní kalendář přední české maratonkyně?

Úplně přesný plán na letošní rok nemám, přiznám se, že nám to zkomplikovala změna programu Českého poháru v cross country, kdy elita závodí už v sobotu. Tím tedy odpadá možnost kombinovat s maratonem, jak jsem to dělala předcházející roky. Sobotní kratší závod a nedělní xc mi vyhovovalo. Nejde o to, že by se pořadí disciplín přehodilo, ale ty závody nejsou. Většina maratonů je v sobotu.

Co je jasné, že se budu snažit uspět na mistrovství republiky, pojedu také ČP v maratonu, který se letos rozšířil. Bude tam poměrně náročný blok, jsou za sebou tři těžké závody po týdnu.

Samozřejmě je tu pak jeden závod, který bych si moc přála jet a to je svěťák v Novém Městě. Jen nevím, jestli zvládnu vyjet si UCI body, které jsou podmínkou, aby závodník vůbec mohl zvažovat účast. Sen to je, ještě jednou si užít tu úžasnou atmosféru domácího publika, tak snad to vyjde.


Michal Bubílek je členem týmu Bike Ranch už dvanáctou sezonu. Otec dvouletého Sebastiana má na svém kontě nejen vítězství v ČP v maratonském seriálu, ale střihl si i bikový ultramaraton v délce 177 km. K vítězství nejen na Obr Drásalovi, ale i v jiných maratonech mu dle jeho slov pomohl i propracovaný výživový plán. „Za vším hledej ženu, takže ano, jídelníček se u nás postupně změnil. Ale funguje to,“ vysekl poklonu své ženě Báře. Ano, nejde o náhodnou shodu jmen, Bára Bubílková připravuje na našich stránkách už druhým rokem recepty.

Junior tým i triatleti CSG TRI

Juniorský tým má v současné době 25 závodících dětí ve věku 6-13 let a dalších 15, kteří si chodí do oddílu zajezdit jen pro radost. Rozšířil se tým trenérů, kterých je pět a nově s trenérskou licencí II. třídy. „Tak s Michalem jsme jeli až na Ještěd a s Vojta, ten dělá tréninky legrační,“ neostýchal se odpovědět jeden z nadějných klučinů juniorského mančaftu.

Už pár let je prezentace Bike Ranche spojena i s triatlonovou odnoží. I tentokrát se představil sesterský triatlonový tým CSG TRI, který za uplynulý rok vyzkoušel pěknou řádku mutlisportovních disciplín. Od klasického triatlonu až po gigatlon.

 

V závěru večera byly zveřejněny termíny Bike Ranch Cupu 2020. „Čekali jsme, až vyjdou kalendáře i ostatních seriálu v Praze a okolí, protože nechceme jít s nikým do kolize, nechceme dostat děti a rodiče do stresu, aby museli doma rozhodovat kam s kterým dítkem pojedou“, uvedl k stále oblíbenějšímu seriálu šéf Michal Douša a dodal, že opět připravují zajímavé sekce, které oživí trať.

 I v příštím roce se malí i velcí mohou těšit na 6 závodů, rozložených po celou sezónu, vyjma prázdninového července.


BIKERANCH CUP 2020

  1. závod 19. dubna
  1. závod 17. května
  1. závod 21. června
  1. závod 16. srpna
  1. závod 20. září
  1. Finále 4. října

www.bikeranch-cup.cz

 

Foto: Aleš Bubílek, archiv Jany Pichlíkové

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková