MINERALS 70+. Pár kapek pro zdraví i výkon

Představujeme produkty malé české značky, která nabízí úplně jiný ionťák a několik dalších užitečných produktů, co stojí za pozornost…

Základem všech výrobků od Minerals70 je solanka z Velkého solného jezera. Ta sama o sobě obsahuje více než 70 minerálů a stopových prvků. Významný je vysoký obsah hořčíku v organické formě. A to je věc, která odlišuje výrobky Minerals70 od dalších na trhu: Ať si koupíte ionťák, nebo cokoli jiného, vždy dostanete v lahvičce jako základ koncentrát nabitý minerály a stopovými prvky.

Roztok z Velkého solného jezera se dále (během dvouletého procesu) odpařuje, a potom se využívá i pro výrobky Minerals70.

Proto v nabízených produktech Minerals 70+ najdete hodně dlouhý seznam přítomných minerálů. Vedle těch známých, které se v souvislosti s pitným režimem sportovců zmiňují, jako je sodík, hořčík, draslík, vápník, jsou tu i další, například minerály stroncium, bór, křemík, síra, brom, lithium, rubidium, vanad, molybden, mangan, nikl, palladium, zinek, hliník, jod, cesium.

A ještě jedna unikátnost stojí za zmínku, v podobě produktů Minerals 70+ dostanete doplněk bez dochucovadel a balastních látek, v případě iontového nápoje věc přírodní, bez přidaného cukru.

 

A co vše si s logem Minerals 70+ můžete vyzkoušet? Pojďme si nabídku detailně představit.

Hypotonický koncentrát IoniLyte

Začneme koncentrátem IoniLyte, který jsme i osobně vyzkoušely. Ten se bude asi těšit největší pozornosti se mezi sportovci jakékoliv úrovně. Proč? Kvůli složení, chuti, použití i dávkování. Každý se při své oblíbené aktivitě potí, každý potřebuje doplnit tekutiny a ztracené minerály. Jenže ne všem je po chuti pití „ionťáku“, který to potřebné obsahuje. Řeší se příchutě, obsah cukru, kalorická hodnota, specifická pachuť tekutiny, obsahující minerály.

Tohle vše v případě Ionilyte odpadá. Tento koncentrát se pyšní optimálním poměrem sodíku a draslíku 3,5 : 1 a vysokým obsahem hořčíku, a hlavně si ho po kapkách můžete přidat do jakéhokoliv vámi oblíbeného nápoje. Od čisté vody, přes čaj, bylinky nebo ředěným džusem. Tím, že koncentrát neobsahuje žádná barviva, dochucovadla a ani cukr, nekazí se ani v teplém počasí (a nebude na vás ani čekat nemilé překvapení v podobě zkvašeného pití, když ho zapomenete ve svém bidonu do dalšího dne).

Koncentrát Ionilyte je na přípravu hypotonického nápoje. Dávkování je doporučené v závislosti na náročnosti (nebo potivosti) vámi provozované aktivity. Iontový nápoj si připravujeme z koncentrátu v podstatě opravdu po kapkách. Pro pohodovou jízdu totiž stačí od standardní lahve v obejmu 0,7l dát kolem 40 kapek. Doporučené dávkování najdete na lahvičce, jejíž víčko lze použít i jako odměrku.  

A chuť? Nebojte, žádnou výraznou slanost nečekejte. To až v dávkování pro nejintenzivnější trénink, kdy se může připravit nápoj téměř v šestinásobné koncentraci, se v čisté vodě solanka dala poznat.

Ještě dodáváme, že Ionilyte je v nabídce v 100ml balení, z kterého si vyrobíte až 40 litrů nápoje.

Mineral drops

Mineral Drops jsou kapky s vysokým obsahem hořčíku a dalších více než 70 minerálů a stopových prvků, a naopak nízkým obsahem sodíku. Tyto důležité prvky tělo potřebuje pro činnost svalů, přenos nervových vzruchů, zkrátka pro každodenní fungování. Naopak jejich hladinu v těle může snížit stres, hektický život, užívání některých léků, ale také sport.  A bohužel z běžné stravy dostatečné množství většinou nezískáme.  

Mineral Drops jsou vhodné při překyselení organismu, takže je využijete nejen při výše uvedených zátěžových situacích, ale třeba také, pokud vás čeká alkoholová párty. V takovém případě se užívají kapky jako prevence před akcí a následující ráno.

Balení je shodné jako u iontového koncentrátu, tedy 100ml a 50 dávek.

Ferrum,  Magnesium, Zinek+Selen

b
Značka Minerals 70+ nabízí v samostatném balení i trojici důležitých minerálů: železo, magnézium a zinek+ selen.

Liquid Ferrum je obohaceno o vitaminy B9 a B12 a je vhodné pro sportovce i všechny, kdo potřebuji efektivně doplnit železo. To totiž přispívá k dobrému transportu kyslíku v těle, tvorbě červených krvinek a hemoglobinu a také zlepšuje funkci imunitního systém.

Balení v plastové lahvičce o objemu 50 ml nebo 100 ml vydrží dle dávkování na 50 nebo 100 dní.  

Liquid Magnesium obsahuje přírodní hořčík. A ten je nejen pro sportovce hodně důležitý. Jeho nedostatek je úzce spojován s nepříjemnými svalovými křečemi. A nejen to, pomáhá k snížení únavy a vyčerpání a také k třeba k proteinovému metabolismu.

Magnézium se prodává ve větším 100ml balení, které vám při pravidelném užívání vydrží 30 dní.

Posledním, ale rozhodně ne z pohledu užitečnosti, je dvojkombinace Zinek-Selen. Trhák z pohledu posilování imunitního systému. A také prvky, které přispívají k udržení hladiny testosteronu, podílí se na produkci i aktivitě bílých krvinek, což jsou vlastně základní „pilíře“ obranyschopnosti. Doporučuje se nejen sportovcům, ale také těhotným ženám, vegetariánům a veganům.

I tady výrobce nabízí dvě velikosti balení 50 a 100 ml.

 

A co dodat na závěr? Vstřebatelnost minerálů lidským organismem závisí na tom, v jaké formě do sebe minerály dostáváme. Pro lidský organismus jsou nejvyužitelnější (nejvstřebatelnější) minerály v chelátové formě-až 95 %. A právě ty najdete v produktové řadě Minerals70. Na rozdíl od tablet, kde většinou najdete anorganické minerály (pouze 10 %).

Sezóna se nám pomalu rozjíždí, po karanténním čase jsme všichni natěšeni na pořádný trénink, tak proč nedopřát tělu pořádnou podporu!

Podrobné informace i ceny jednotlivých produktů  Minerals 70+ najdete zde.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková