Hvězda Gun Rita Dahle-Flesja září i po odchodu ze závodní scény

Co na tom, že zanedlouho oslaví 48. narozeniny. Exkluzivní smlouvu má na další dva roky…

Společnost Merida před několika dny oznámila, že s bývalými profesionálními bikery a stále aktivními sportovci Gunn Ritou Dahle Flesjou a Josem Antoniem Hermidou prodloužila smlouvu o další dva roky. Tedy na sezonu 2021 a 2022, v nichž budou nadále pokračovat jako ambasadoři značky.

Od svého odchodu z profesionálních závodů v roce 2018 se živoucí legenda horských kol a bývalá desetinásobná mistryně světa a olympijská vítězka z Atén Gunn-Rita Dahle Flesjå silně podílela na propagaci cyklistiky v rodném Norsku. Na svých dlouhých vytrvalostních jízdách používá modely kol Merida Silex a Scultura Endurance. Také se vrhla do světa elektrokol a na svém eOne-Sixty začala objevovat zákoutí kolem svého rodného Stavangeru.

Dlouhá kariéra Gunn-Rity prošla velkými změnami, například od vzdáleností Světového poháru v délce až 3 hodin po ultra intenzivní a technicky náročné 90 minut dlouhé závody.Její láska a nadšení pro tento sport, odhodlání v tréninku, styl závodění, v kterém dokázala vždy maximálně zužitkovat své zkušenosti a také její touha získat více žen do sedel – to je unikátní a i proto má Gun Rita jako ambasador u značky MERIDA velkou podporu.

 

„Jsem nadšená, že budu pokračovat ve spolupráci se společností Merida, jsem už dlouho součástí této rodiny a miluji způsob, jakým fungují. Jejich produkty jdou od úspěchu k úspěchu a jsem velmi hrdá na to, že mohu sdílet své zkušenosti, názory a nápady s týmem Merida,” nechala se slyšet brzy osmačtyřicetiletá Norka, jež má za 22 let na profi scéně na svém kontě rekordních 30 vítězství v závodech SP!

Gunn Rita má letos ve svém letošním závodním kalendáři velkou výzvu – závod o délce 540 km Trondheim – Oslo. Akce s víc jak 50letou historií nemá nijak hrozivé převýšení, necelých 3700m, ale je extrémní svou délkou. Velká zkouška síly. Není divu, že se této výzvy cyklisté bojí a zároveň milují.

Startovní čas si cyklisté vybírají podle předpokládané doby jízdy. Ti nerychlejší se postaví na start ve 3 h ráno a svůj limit mají nastavený na 14 hodin.

Gun Rita si testování e-biků užívá na maximum

Zdroj: Tisková zpráva Merida

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková