Běžecké lyžování i v té sportovně-rekreační úrovni patří mezi poměrně energeticky náročné sporty. Právě proto (a pro ty, co vyráží do stopy občasně dvojnásob) má smysl přemýšlet nad tím, jak se budeme ten den stravovat. Od rána. Aby se nestalo, že se nám poběží těžko, když se přejíme nebo nám nebudou stačit síly z nedostatečné energie.
U vytrvalostních sportů, tedy i u běžkování, jsou výživa a její správné načasování velmi důležité. Podstatou sportovního jídelníčku však není přesné počítání kalorií, důležité je vědět, jak se stravovat racionálně, tzn. vybírat zdravé a vhodné potraviny a zároveň správně načasovat jejich konzumaci. Nesmíme také opomenout pravidelné doplňování tekutin, což je v zimě někdy problém.
Dnes se dozvíte několik horami prověřených praktických tipů. Zkušenosti i skvělý recept na traťovku, která je ideální právě pro zimní teploty i standardní zátěž vám přidá naše výživová specialistka Bára, která se narodila v Krkonoších, žije v Jizerkách a na běžky nikdy nevyrazí s prázdným žaludkem ani kapsami…