Karla Štěpánová v nových barvách, na nové značce kola a s novými kolegyněmi

Tým Maloja Pushbikers, v kterém je už třetí sezónu Karla Štěpánová představil změny pro nadcházející sezónu. Přední českou bikerku čeká několik novinek…

Krátce před prvními závody se představili členové německého týmu Maloja Pushbikers v nových dresech a také značku kola, která nahrazuje český Superior.

O tom, že došlo k změně na soupisce a tým opustila velmi úspěšná Švýcarka Linda Indergand, jsme vás informovaly před časem. Karla bude mít ale po boku novou posilu, zkušenou maďarskou závodnici Barbaru Benko, která přišla z týmu Ghost Factory. Třetí zástupkyní něžného pohlaví je pak třiadvacetiletá Němka Lia Schrievers.  Barvy týmu Maloja Pushbikers budou hájit také tři muži: vedle Honzy Vastla pak zkušený Fabian Giger a Shlomi Haimy z Izraele.

Po ohlášení ukončení spolupráce s českou značkou Superior (ta je nově dodavatelem pro švýcarský tým JB Brunex) byl také představen nový partner týmu. Závodníci budou sedlat nepříliš známou značku Wiawis.

Tu na sklonku své kariéry nejvíce proslavila Němka Sabine Spitz. Wiawis je relativně mladá značka z Jižní Koreje, která však má dlouholeté zkušenosti se zpracováním karbonu z jiných sportovních odvětví, konkrétně je to výroba luků, a to už od roku 1993. Značka se pyšní vlastní výrobou nanokarbonu a též vlastní výrobou rámů. Ve své nabídce má kromě horských kol i silniční, dráhové a BMX kola určené v drtivé většině pro výkonnostní i profesionální cyklisty.

Zásadní změnou prošel i design závodních dresů, ze zelených barev se nyní tým převlékne do šedo-oranžových.

Maloja Pushbikers bude v sezoně 2021 bude působit jako UCI Elite MTB tým, a nově bude mít také silniční divizi – hornobavorský tým se stejným názvem.

Tým Maloja Pushbikers dává velký důraz na propojení profesionálního sportu a komunitu cyklistů – amatérů a hobíků. “Chceme se věnovat modernímu sportu s vášní a láskou, zpřístupnit cyklistiku co největšímu počtu lidí a inspirovat je naší vášní. To nás vede,” říkají manažeři Matthias Beck a Fabian Haug.

První představení v novém dresu a na nových kolech kompletního týmu je naplánováno do italského Nalles na začátek dubna, Karla odstartuje sezónu dříve a to na závodech v Turecku.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková