Prodlouženo! KALAS bude oblékat britskou reprezentaci další čtyři roky

Vývoj další generace oblečení nejvyšší úrovně – to je další společný cíl české značky Kalas a britské cyklistické reprezentace

Picture by Alex Whitehead/SWpix.com - 28/09/2019 - Cycling - 2019 UCI Road World Championships - Women's Elite Road Race - Yorkshire, England - Great Britain.

Česká značka Kalas, specialista na cyklistické oblečení s vlastním designem sídlící v Táboře bude i nadále oficiálním dodavatelem sportovního oblečení pro Britský cyklistický svaz a britskou cyklistickou reprezentaci, až do konce roku 2024.

Dohoda proběhla na základě uplynulých čtyř let úspěšného partnerství. 

Výkonnostní ředitel Britského cyklistického svazu Stephen Park řekl: „Z hlediska výkonu je pro úspěch britské cyklistické reprezentace dodavatel cyklistického oblečení velmi důležitý. Abychom byli světová jednička, musíme se pohybovat na špičce inovací. S Kalasem jsme si vybudovali úzký pracovní vztah a máme spolu v oblasti cyklistického oblečení velké plány, které vylepší aerodynamiku výkonu a pomohou našim závodníkům jezdit rychleji.“

Výkonný ředitel společnosti Kalas Josef Filip uvedl: „V Britském cyklistickém svazu jsme našli fantastického partnera. Tvoříme dohromady naprosto skvělou kombinaci znalostí a dovedností v oblasti vývoje vysoce výkonného cyklistického oblečení.

Britský cyklistický svaz podporuje špičkové sportovce, kteří poskytují bezkonkurenční množství testovacích dat jak z trati, tak z aerodynamického tunelu. Společně se dokážeme rychle inovovat, jako nikdy dřív. Možnost zažít výhody zvýšeného pohodlí i výkonu si klademe za cíl předat všem svým zákazníkům.“

Práce na prvním z řady vývojových projektů s Britskou cyklistickou reprezentací začíná okamžitě. Zaměří se na vylepšení aerodynamického výkonu, novou metodologii měření parametrů jezdce a testování nových kombinací látek a konstrukčních postupů.

Všechny získané poznatky Kalas následně aplikuje i na kolekce, určené pro cyklistickou veřejnost. Posledním přírůstkem mezi inovovanými produkty je řada PASSION Z.

Zdroj:TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková