Nejprve Pavly krátké osobní představení …
Na kole závodím od 13 let. Největší úspěch je fakt, že si závodní cyklistiku užívám tak dlouho. Letos mi je 37 let. Jinak dělám všechny možné sporty, které se kolem mě naskytnou. Jezdit jen na kole by mě asi nebavilo. Preferuji všestrannost nejen u sebe, ale i u svých svěřenců, což to základ budoucího úspěchu.
Pavlo, přibliž nám svůj běžný talíř během závodní sezóny. Liší se tvoje stravování v krosové sezóně v zimě od stravování v létě, kdy závodíš na bikách?
Nejsem žádný vzor ideálního stravování. Prostě baštím to, na co mám chuť. Věřím tomu, že tělo si řekne, když mu něco chybí. Nevím, zda je to zvláštní, ale musím jíst hodně často a menší porce. Když mám hlad, nejsem absolutně k použití, prostě moje tělo vypíná. Jinak se neliší moje stravování v závodní sezóně od toho mimo sezónu.
Co (ne)jíš, piješ, vaříš a jaké je Tvoje nejoblíbenější jídlo?
Ráno začínám snídaní, nejraději mám müsli s čerstvým ovocem a rýžovým mlékem, ale pro změnu nepohrdnu ani houskou se sýrem či medem. Nikdy nesmí chybět hrnek teplého čaje, je to takový rituál po ránu. Kávu moc nepiju, v tom jsem asi trochu exot.
Obědy přes léto moc neřeším, to jsem většinou na kole. V tomto případě to za jízdy zachraňují různé tyčinky od firmy Amix. Přes zimu, kdy mám tréninky kratší, si oběd klidně dám. To pak zbaštím cokoli, jen se snažím vyhýbat těžkým jídlům, smažené moc nemusím. Co se týče krosové sezóny, tak mám večeře velice pestré.
Na maso vždy vyrážím za kamarádem do restaurace Crosscountry u nás v Jablonci, umí ho udělat fakt dokonale (i když v posledních měsících je to kapánek problém). Když nechci maso, ulítávám na zelenině a sladkých jídlech. Dobíjím tím baterky na další den. Takže lívance, palačinky, rýžový nákyp a zeleninové saláty patří mezi moje TOP jídla.