Velikonoce jsou svátky jara spjaté s hojností jídla a pití. Většina z nás se ale snaží hodovat „zdravě“ a ani výběr, ani množství nepřehnat, aby na konci dne nezbyl pocit přeplácaného žaludku.
Zatímco na Vánoce je slavností menu v rodinách neměnné, Velikonoce dávají mnohem více prostoru vyzkoušet něco nového. Mezi tradiční jídla se jistě řadí mazanec z kynutého těsta a pak by na stole neměl chybět velikonoční beránek. V poslední době se také často pečou muffiny jako výslužka pro koledníky. Na velikonoční tabuli by neměla chybět nádivka, kde si pochutnáme na mladých kopřivách či medvědím česneku. K nádivce patří i kousek mladého masa jako kuřátko, jehněčí, králík či telecí. I když budou letošní svátky jara trochu smutnější kvůli současným restrikcím, nevzdávejte se svých tradic alespoň ve své domácnosti. Připravte si tradiční velikonoční tabuli a přidejte dva recepty, v kterých hraje důležitou roli…..mrkev!
Ten první je neobyčejný recept na mrkvové cupcaky! Jsou slané, bezlepkové a neodolatelně dobré díky čepičce z tvarohu a čerstvým bylinkám! A přidáme také pomazánku, kterou si můžete namazat třeba na domácí bagetu.