Král cyklistiky je Tomáš Bábek, ocenění braly i bikerky Čábelická a Novotná

S velkým zpožděním, bez diváků a za přísných bezpečnostních opatření proběhlo vyhlášení nejlepších cyklistů roku 2020….

S několikaměsíčním zpožděním byl v Průmyslovém paláci Pražského výstaviště vyhlášen Král cyklistiky. Na slavnostním večeru bez diváků, jen za účasti televizních kamer byli také vyhlášeni nejlepší zástupci jednotlivých disciplín. Večerem provázela dvojice Tomáš Jílek a Petr Cerha alias Nasty, jejich zázemí tvořilo příjemné domácí zákoutí s červenými křesílky a obří LED stěnou.  

Nejvyšší ocenění si po roční pauze opět odnesl dráhový reprezentant Tomáš Bábek, který převzal pomyslnou vládu po Romaně Labounkové, vítězce ankety r. 2019.

Poprvé se také udělovaly ceny druhému a třetím v celkovém pořadí, na druhém místě tak skončil silničář Josef Černý, mistr republiky v časovce a vítěz 19. etapy Giro d’Italia. Třetí pozici se shodným počtem hlasů obsadil Ondřej Cink a junior Mathias Vacek – mistr Evropy v silničním závodě.

V rámci hlasování o nejlepšího mladého sportovce z juniorské kategorie byla poprvé udělena i cena samostatně nejlepší juniorce. Tou se stala bikerka Aneta Novotná, bronzová z MS v Leogangu a šestá z ME v Monte Tamaro.

V rámci vyhlašování nejlepších v jednotlivých disciplínách se mezi oceněnými objevila další jména: Jitka Čábelická jako nejlepší bikerka, Jarmila Machačová byla oceněna za své úspěchy na silnici, medailistka z evropského šampionátu Sára Kaňkovská jako nejlepší dráhařka.

Disciplina

sálovka

BMX

cyklokros

dráha

MTB

handicap

silnice

Nejlepší muž

Jiří Hrdlička st.

Adam Hladík

Michael Boroš

Tomáš Bábek

Ondřej Cink

Ivo Koblasa

Josef Černý

 

Nejlepší žena

Alena Florová

Eliška Bartůňková

Kateřina Nash

Sára Kaňkovská

Jitka Čábelická

Kateřina Antošová

Jarmila Machačová

Nejlepší junior

Dominik Othásek

Matěj Linhart

Matěj Stránský

Štěpán Široký

Jan Zatloukal

 

Mathias Vacek

Nejlepší juniorka:

Alena Florová

Michaela Hájková

Julia Kopecky

Gabriela Bártová

Aneta Novotná

b

Kristýna Burlová

Foto:Jan Němec

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková