Zuzana Šáfářová v sprint eliminatoru na ME slaví šesté místo

Pěkný výsledek zajely české ženy v disciplíně sprint eliminator, Šafářová se radovala z 6. místa, Patrície Srnská dojela 7.

Páteční podvečer patřil v rozžhaveném Novém Sadu na severu Srbska disciplíně sprint eliminator, v kterém si vedla velmi dobře Zuzana Šafářová a její reprezentační kolegyně Patrície Srnská. Po úspěšné kvalifikační jízdě, kde zajela dokonce Zuzka třetí nejlepší čas se oběma dařilo i do dalších jízd a vybojovaly malé finále. V boji o 5. až 8. místo si nedokázaly poradit pouze s jednou soupeřkou-mistryní světa v této disciplíně Francouzkou Isaure Medde. V cíli jim patřilo šesté, resp. sedmé místo.

Zuzana Šafářová byla s šestým místem hodně spokojená: „Mám velkou radost, jsem moc spokojená. Škoda jen toho semifinále, tam jsem to pokazila a holky byly silnější, bohužel to dalo na malý finále. Hodně rozhodoval start, kde jsem byla pomalejší, taky už byla dost tma a prášilo se, no a už jsem na to po těch rozjížďkách tolik neměla. V malým finále jsem stála vedle mistryně světa, takže mám radost, protože jsem za ní ani moc nezaostala,” radovala se v cíli nejvýše postavená Češka, která s eliminátory má zkušenosti pouze z Českého poháru. “Ale to už jsou tak čtyři roky, co jsem to jela naposledy,” řekla pro server mtbs.cz  šestá žena mistrovství Evropy. 

Nehezké vzpomínky na Novy Sad bude mít juniorka Simona Spěšná. Ta při boji o postupovou pozici se v cílové rovince se snažila podjet soupeřku, ta se ale nenechala, Simona si škrtla o bariéru a ve vteřině se poroučela k zemi. Na pohled hrůzostrašný pád se naštěstí obešel bez zlomenin, nicméně notně potlučená Simona z preventivních důvodů nenastoupila ani do svého hlavního xc závodu.

V ženách zvítězila favoritka Gaia Tormena (ITA), stříbro brala Fem van Empel (NL) a bronz Iryna Popova (UKR).

Start malého finále
Simona Spěšná a její nešťastný pád

Foto,zdroj:mtbs.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková