Loana Lecomte podepsala smlouvu s Canyonem

Vítězka SP MTB 2021 Loana Lecomte míří do nově vzniklé formace Canyon CLLCTV XCO

Další přestupová novinka se týká fenoménu první poloviny loňské sezóny, mladičké Francouzky Loany Lecomte. Ta bude totiž hlavní hvězdou nově vzniklé formace CANYON CLLCTV XCO. V uplynulé sezóně závodila za tovární tým španělského výrobce Massi a bylo otázkou, zda si ji tato stáj udrží, nebo se Loana objeví na soupisce některé velké stáje. Nakonec přišlo rozuzlení v podobě nového týmu. Společně s Loanou bude také její krajan Thomas Griot a Němec Luca Schwarzbauer. 

 

 

Francouzka poutala pozornost už jako juniorka, výrazněji na sebe však upozornila v sezóně 2020, kdy ještě jako jezdkyně kategorie U23 startovala v závodech SP v Novém Městě na Moravě v elitní kategorii. Jeden závod vyhrála a ve druhém dojela třetí. Její kralování v SP pokračovalo i v uplynulém roce, kdy vyhrála hned 4 závody v řadě a po zásluze také zvítězila v celkovém pořadí SP.

Ve druhé části sezóny 2021 se ji již tolik nedařilo, velkým zklamáním pro ni byly OH, kde nenaplnila medailová očekávání. Na světovém šampionátu, kde by jela v kategorii do 23 let nakonec kvůli zdravotním problémům nestartovala.

Nyní je již zpět v plném tréninku, cíl pro nadcházející sezónu je velký: chce uspět na mistrovství světa v Les Gets.

Jak do celého konceptu zapadá kanadská dvojice Emily Batty a Laurie Arsenault, které vloni působily jako jezdkyně továrního celku, se nám nepodařilo zjistit, ale ještě týden staré Ig příspěvky od sympatické Emily jsou propojeny se značkou Canyon….

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková