Nečekané Valentýnské překvapení? Tady máte rychlý tip, jak poděkovat nebo také překvapit
Valentýnská přáníčka a tajné zamilované vzkazy jsou i po sto letech nedílnou součástí svátku svatého Valentýna. V tento den připravujeme svým partnerům nejrůznější překvapení. Svou lásku můžeme vyjádřit drobnou pozorností, něžným dárkem či romantickou večeři při svíčkách, která ke svátku zamilovaných prostě patří. Darovat můžeme také opravdové zdraví, a to v podobě lehkého dezertu, který si dnes představíme…
Suroviny:
150 g hladké špaldové mouky
150 g hladké rýžové mouky
150 g pohankové celozrnné mouky
900 ml tučného mléka
špetka kypřícího prášku bez fostátů
špetka mořské soli
oříšek másla na pečení
dozdobení: džem bez přidaného cukru, mascarpone, maliny či jahody
Postup:
Nejprve smícháme suché suroviny (mouky, kypřící prášek a sůl) a poté přilíváme mléko. Palačinkovou směs pečlivě promícháme tak, aby v těstě nezůstaly hrudky. Pečeme na pánvi s menším průměrem, aby byl dort dostatečně vysoký. Po vychladnutí promažeme palačinky džemem, krémem z mascarpone a dozdobíme čerstvým červeným ovocem.
Rady a tipy DNK: 14.února není jen Valentýn!
Znáte význam věty „biologické jaro“? Pokud ne, tak vězte, že od 14. února začíná pro organismus JARO. Příroda se probouzí na rozdíl od našeho těla o měsíc později. Také náš organismus se řídí podle ročního období. A proto bychom od poloviny února měli do našeho jídelníčku zařazovat potraviny s osvěžujícím účinkem pro detoxikaci jater a krvetvorbu. Sem patří především listové saláty a zelená zelenina, naklíčené obilniny a luštěniny.