Loučení a velké plány. Bikerka Adéla Holubová oznámila přestup!

“Je čas posunout se dál a jít vstříc dalším závodním cílům a výzvám,” říká k přestupu do týmu Rouvy Specialized dvaadvacetiletá bikerka z Plzně

Jedenáctá žena do 23 let z letošního mistrovství světa Adéla Holubová oznámila změnu týmu. Pět let jsme plzeňskou bikerku vídali v černo-růžové kombinaci týmu kola-bbm.cz. Teď na prahu nové sezóny podepsala smlouvu do uskupení Rouvy Specialized, týmu se statusem UCI MTB Trade team.

Adéla byla v týmu kola bbm.cz od kadetek, celkem pět závodních sezón. Dvaadvacetiletá sportovkyně zpočátku v týmu kombinovala cyklistiku s volejbalem a závody na koloběžkách, pak si ale musela vybrat a rozhodla se pro biky. A byla to dobrá volby, hned první rok mezi juniorkami vybojovala svůj první titul mistryně republiky a o týden později 7.místo na ME.

„Je čas posunout se dál a jít vstříc dalším závodním cílům a výzvám!“ napsala na sociální sítě Adéla. V novém týmu se těší nejen na nové tréninkové parťačky, ale i na závodní program.

 

Loučení Adély z domovským týmem: "Díky za veškerou péči a podporu! Díky za milion hodin smíchu a ty nejskvělejší zážitky! ….a v neposlední řadě DÍKY za parťáky na celý život!

„V Rouvy Specialized mi zabezpečí všechny SP, což byl hlavní důvod přestupu. Atmosféra v týmu kola-bbm.cz byla úžasná, se vším se mi snažili pomoct a vyjít vstříc.  Tým se ale zaměřuje převážně na výchovu malých dětí a zabezpečit všechny SP už v silách týmu bohužel nebylo. 

Závodění na svěťácích je úplně něco jiného než na ČP a zkušenosti z větších akcí, kde bych se chtěla v příštích sezónách víc ukázat, mi chybí,“ vysvětluje odchod ze své domovského týmu bikerka, která měla i nějaké možnosti jezdit v zahraniční, ale dle jejích slov žádná z nabídek nebyla tak komplexní, jako bude mít v Rouvy.

 

„Už jsme si s vedením nastínili program, tým mi zabezpečí ČP, ale i další UCI závody v okolí a několik zahraničních soustředění v teple. Co vím, tak v Rouvy budou mé týmové kolegyně Zuzka Šafářová s Nelou Viktorovou. Obě holky mám strašně ráda, takže se těším na všechny společné závody a soustředění. Věřím, že společně budeme ještě silnější než teď,“ vyzdvihuje dobré vztahy v závodním pelotonu.

A jaké si klade Adéla pro příští sezónu výkonnostní cíle?  

„Chtěla bych se víc ukázat na větších akcích jako jsou SP, což znamená stabilně zajíždět do desátého místa. Letošní jedenácté místo na mistrovství světa mi ukázalo, že je reálné tam s holkama vepředu být.  Bylo by super i nějaké to pódiové umístění. Ať už v XCO nebo v short-tracku, jehož zařazení do SP mi udělalo velkou radost. Těším se na celou příští sezonu, hlavně na to, že se díky týmu dostanu na všechny závody SP a to i včetně dvou kol, které se jedou v Americe,“ prozradila Adéla své ambice.

Ty nejsou nijak nízké, ale Adéla má své cíle podpořené kvalitními výsledky, ať už to byl titul mistryně ČR, vítězství ve všech kolech ČP v kategorii U23 a samozřejmě již zmiňovaného 11.místa na MS v Les Gets.

Tisková konference týmu Rouvy Specialized je naplánovaná na 24.11. 2022. zde se představí aktuální sestava i týmový závodní program pro nadcházející sezónu.  

 

Foto: archiv Adély Holubové, Michal Červený

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková