DNK Mallorca bodovala, brala 10 z 10. Ale ukázala mnohem víc

Zážitek ve vzpomínce znamená zažít dvakrát…

Už zkraje týdne se na sociálních sítích účastnic letošního DNK kempu na Mallorce objevily posty s fotkami a milými komentáři. Já si nechala chvíli odstup, abych vše pěkně niterně zpracovala, vstřebala. A našla i ty nejvýstižnější slova k předání zážitků, které jsme za těch parádních 10 dní měly. A skrz ně třeba motivovala další ženy k ježdění na kole. 

Ano, k něčemu úplně jednoduchému, obyčejnému – vzít silničku nebo bike a jezdit. Podle své chuti, fyzických možností. Pro začátek. To další totiž postupně přijde. Pokud vám to není vlastní, nemusíte striktně plánovat. Kdy a kolik kilometrů, zda a který závod. Nechte to plynout, mějte oči otevřené, abyste viděly to hezké kolem. S kolem.

Tohle vám otevře cestu k mnoha dalším zážitkům, přinese nová přátelství, pomůže překonat trable, co život přináší. Kolo spojuje. Není potřeba jeho přesah zveličovat, ale naše letošní Mallorka ukázala jeho sílu. Nebo tu naši? Obojí je správné. Skupina DNK – to byly ty nejsprávnější Dámy na kole. A taky už pár let (a zcela oprávněně) používáme vysvětlení zkratky trochu jinak. Děsně Nadupané Kočky. Kdepak, to není samochvála, to je oslovení od jednoho našeho příznivce z řad mužů.

V průběhu našich báječných 10 dní jsme využily všeho, co Mallorka i naše zázemí nabízelo. Užívaly jsme si stokilometrové švihy v rovinách i kopcích, sdílely radost při zdolání ikonických výjezdů, nechyběly gastro zastávky na kávu a další laskominy. Unavené tělo jsme hýčkaly koupáním v příjemně chladivém moři a podle pravidla „voják leží nebo běží“ dobíjely energii sluněním na lehátku u chill out baru. A k tomu ještě něco, co není na objednávku. Pohoda, spontaneita, veselo a spousta smíchu.

Každý máme v životě nějaké starosti, ale v téhle skupině se podařilo je nechat už na ruzyňském letišti. Sešly se tu matadorky našich zájezdů, které absolovovaly už několikátou akci i dámy, které s námi byly vůbec poprvé. Po první společné snídani nebylo poznat rozdíl. Jsme už velké holky, s životními zkušenostmi, každá trochu jiná, ale taky víme, co chceme, umíme se hecnout. Kolo nás spojilo, tahle akce byla nejen o fyzickém výkonu, byly to i duševní lázně.

Tak prej že zas zas rok….

BTW. Samozřejmě plánujeme setkání dřív, ať už na společných vyjížďkách nebo dalších akcích. Třeba na L´Etape Czech Republic, kde budeme mít i stáne

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková