Doposud jsme v seriálu „Pod pokličkou“ zpovídaly holky, co se věnují horské nebo silniční cyklistice a výživu řeší proto, aby měly dobré palivo na své výkony, udržovaly si ideální hmotnost. Jak to máte vy ve světě freestyle cyklistiky. Musíte si hlídat jídlo, hlídat hmotnost?
Výživa ve freestyle cyklistice se tolik neřeší a hmotnost si hlídat nemusím. Každý má jídelníček upravený tak, jak mu to nejvíce vyhovuje. Jídlo má na výkon vliv hlavně kvůli energii, kterou je potřeba průběžně doplňovat ať už ve formě doplňků stravy, energy drinků nebo správným rozložením stravy.
Přibliž nám svůj běžný talíř během závodní sezóny. Liší se tvůj jídelníček v sezóně od stravování mimo sezónu?
Běžně si dávám k snídani toasty, ovoce nebo zeleninu a čaj. K obědu si většinou dám jídlo, které mám z domu nebo si zajdu koupit oběd např. sushi, bagetu nebo těstoviny. Během odpoledne a navečer jím ovoce, proteinové tyčinky, sušené maso a domácí uvařené jídlo.
Nevyhýbám se žádnému jídlu, ani fast foodu, ani sladkému. Jím od všeho s mírou. Závodní sezónu mám po celý rok, pořád jsem v závodním režimu a jídelníček se neliší. Snažím se pít minimálně dva litry denně, ale když trénuji nebo závodím, tak je to samozřejmě více a jím pravidelně a když mám hlad. Nepohrdnu sušeným masem, marcipánem, palačinkami ani těstovinami se sýrovou omáčkou a žampiony.
Naopak nemám ráda olivy, tučné maso, brokolici a koprovou omáčku. Nejčastěji v kuchyni peču perník a dělám vaječnou omeletu a různá rychlá jídla. Větší jídla většinou vaří moje maminka, ale jinak mi nejčastěji připravuje jídlo moje sestra.