Začal etapový závod Tour de Feminin. Češky hned na úvod zazářily

Hned úvodní etapa přinesla českým barvám dvojnásobné pódiové umístění

34. ročník etapového závodu Tour de Feminin začal individuální časovkou na 12,6 kilometru v Krásné Lípě. Nejlepší čas zajela polská cyklistka Dominika Wlodarczyk, která o 2 sekundy porazila osmnáctiletou Elišku Kvasničkovou a o 29 sekund stejně mladičkou Julii Kopecky.

Pro dvaadvacetiletou polskou cyklistku týmu MAT Atom Developer je to už třetí letošní vítězství na české půdě, na konci dubna totiž vyhrála dvě etapy na Gracii Orlové a skončila druhá v celkové klasifikaci. 

Náročná individuální časovka s jedním stoupáním na začátku trati prověřila 139 cyklistek z celého světa. Na start Tour de Feminin se postavila téměř kompletní česká špička a domácí cyklistky rozhodně nezklamaly. Eliška Kvasničková byla velmi blízko prvnímu vítězství na mezinárodní scéně, když na vítězku ztratila jen 2 sekundy. Julia Kopecky z belgického týmu AG Insurance-NXTG U23 ztratila 29 sekund. 

Česká sdílená radost, Julia a Eliška v cíli časovky

Do první pětky se dostala také Francouzka Chloé Charpentier (Grand Est-Komugi-La Fabrique) s odstupem 31 sekund a Nizozemka Anneke Dijkstra (GT Krush Rebellease) se ztrátou 35 sekund. 

Stejné rozdíly jsou také v celkovém pořadí, kde především Polka Wlodarczyk patří k největším favoritkám a před dalšími skvělými vrchařkami už má velmi slušný náskok.

Tour de Feminin pokračuje v pátek 2. etapou, která vede Národním parkem České Švýcarsko. Ve zvlněné etapě na 101,7 km závodnice nastoupají celkem 1734 metry. Etapa začíná v Krásné Lípě v 15 hodin a LiveReport z celého průběhu etapy můžete sledovat na RoadCycling.cz. 

Výsledky 1.etapa

  1. WLODARCZYK Dominika (Mat Atom Deweloper Wroclaw) / 00:18:41
  2. KVASNIČKOVÁ Eliška (MIX Brilon – Sportraces) / +00:00:02
  3. KOPECKY Julia (AG Insurance – NXTG U23 Team) / +00:00:29

Kompletní výsledky ZDE

Autor: TZ
Foto: Josef Vaishar

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková