Festival Gravel Days na Spořilově – to bude zábava, testování, a spousta dalšího

Gravel jede na vlně popularity, tak není divu, že po velkém úspěchu společnost Štěrba Bike nachystala další festival „Gravel days“

Přemýšlíte na koupí nového gravelu? Nebo jste na vážkách, zda by nějaký nový kousek s berany a širšími plášti neměl rozšířit váš stávající „bike arsenál“?  Anebo patříte mezi ty, co baví okouknout novinky, trendy, vyzkoušet si zajímavé stroje a užít si atmosféru prima cyklistické komunity? Tak to si rozhodně udělejte čas v nadcházejícím týdnu, konkrétně v úterý 19.9, středu 20.9. nebo čtvrtek 21.9., protože právě v tyto dny si můžete užít parádní cyklistický zážitek.

 

Kdy? Od 19.9 do 21.9.2023

Kde? Areál prodejny Štěrba Bike, (uvnitř i venku), Severozápadní I 2771 / 27, Spořilov, Praha 4

Oč tu jde a na co se těšit?

  • horké novinky, čerstvě uvedené na trh
  • testovací kola k dispozici – Rezervace zde
  • kola k vyzkoušení, projetí, porovnání
  • možnosti “tuningu” – výplety, pláště a vložky do ráfků
  • porovnání výbavy 1 x11, 1 x 12 a 2 x 11
  • speciální ceny
  • velký výběr výbavy pro bikepacking – Apidura point Praha
  • speciální oblečení a tretry pro gravel
  • tombola o super ceny (hlavní losování proběhne ve čtvrtek 21.9.) – mezi hlavními cenami bude kolo Superior X-Road Elite GR v hodnotě 49.990 Kč, Computer Bryton, dres, brýle, batohy, dílenské pumpičky a další…
  • dámské okénko (výběr kol, oblečení, doplňků)
  • vychlazené únětické pivo

 

Světové premiéry a novinky na festivalu

Na co se můžete přijít podívat? Od značky Cannondale uvidíte limitované modely Topstone Carbon, na elektronický sadách Sram Apex AXS. Pro fanoušky gravel biků s odpruženou vidlicí je zpět model Carbon Lefty. Samozřejmostí je představení všech kompletních řad Topstone a to v plné síle a skladem.

Od značky GT bude představen nový Grade třetí generace a v plné parádě! Po uvedení verze Grade X s odpruženou vidlicí přichází zásadní model Grade Carbon Elite s atraktivní cenou 59.999 Kč.

Jako pomyslnou třešničku na dortu si můžete vychutnat exklusivní představení designu limitovaného modelu GT Grade Carbon LE, který bude vlajkovou lodí značky na sezónu 2023/2024.

Mimochodem – všechny gravel biky budou mít speciální ceny a na některé vybrané modely, jako je třeba Topstone Carbon lefty, bude sleva ještě výraznější. Aktuální ceník najdete ZDE.

Na festivalu nebude chybět ani značka Author, která představí průřez modelů Ronin, Ronin SL, Aura.

Značka Rondo týden po evropské premiéře pro prodejce, přesune úplnou novinku Rondo Rutt CF na festival, kde si ho bude moci omrknout i veřejnost.  Od značky Rondo i NS Bikes bude opravdu velká škála testovacích kol k zapůjčení a vyzkoušení (rezervace zde).

Potěší i slovenský Kellys. Nabídne široký průřez modelů Soot. K vyzkoušení budou všechny velikosti. A pozor, k vyzkoušení bude také elektrická novinka Theos F90 SH.

Blýskne se i Superior, který představí zcela nové atraktivní barvy, které dosud nebyly na trhu! Podívat se můžete také na nová kola z modelových řad 2024, kde Superior uvedl úplně nové logo vizi pro další roky – tato kola je možné si předobjednat na příští rok. K dispozici bude mnoho testovaček (rezervace zde) ze současných modelů, kromě toho si můžete přijít vyzkoušet SUP X Road a SUP X Road Grand Fondo.

I když se jedná o gravelový festival, tak nemůžeme opomenout novinky jako je XP 9.7 a XF 6.6 DC – budou k dispozici i jako testovací kola.

A to nejlepší! Kdo si zakoupí na festivalu kolo od značky Superior, má základní výbavu ke kolu zdarma (světlo, brašna, láhev).

Den „D“ – čtvrtek 21.9.

Pokud chcete zažít příjemnou atmosféru, popovídat si s cyklonadšenci a trošku si zasoutěžit, tak dorazte ve čtvrtek 21.9., tento den bude vrcholem celého festivalu Gravel days a čeká vás opravdu nabitý program.

Na festival zavítá Mikoláš Voverka a Robin Fišer z Repete, uvidíte přehlídku top produktů včetně speciálu pro cyklistu Martina Součka, na kterém se bude účastnit závodu RAAM 2024.

Součástí čtvrtečního programu bude i vzpomínka na legendu, Luboše Loma, vynikajícího cyklisty, jehož sportovní i životní osud stojí za stálé připomínání. V 17 hodin bude slavnostně odhalena pamětní deska.

 

Tombola, gravel bike Superior jako hlavní cena

Pokud rádi soutěžíte, můžete se ve čtvrtek 21.9. účastnit tomboly a soutěžit o gravel bike Superior X-Road Elite GR v hodnotě 49.990 Kč. Losování bude probíhat okolo 19:00. Zajímavých cen bude ale mnohem víc.

Nejnovější informace a program najdete také na Facebooku i Instagramu společnosti Štěrba Bike.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková